AK Parti Van Büyükşehir Aday Adayı Akgül: Gençliğe sahip çıkacağız

Ak Parti'den Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Yakup Akgül, adaylık verilmesi halinde, ülkenin en genç nüfusuna sahip şehirlerden biri olan Van'da, gençliğe sahip çıkacaklarını belirtti.

Politika 4.12.2023 13:28:00 0
AK Parti Van Büyükşehir Aday Adayı Akgül: Gençliğe sahip çıkacağız
Tarih: 04.12.2023 13:28 Güncelleme: 04.12.2023 13:38

 Ak Parti'den Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Yakup Akgül, adaylık verilmesi ve başkanlık koltuğuna oturması halinde, ülkenin en genç nüfusuna sahip şehirlerden biri olan Van'da, gençliğe sahip çıkacaklarını belirtti. Akgül, "Van'daki özellikle işsiz gençler için güzel projelerimiz var. İstihdam odaklı çalışmalar hayata geçirerek işsizliğin azaltılması noktasında, yerel yönetim olarak üstümüze düşen görevi yerine getireceğiz" dedi.

31 Mart 2023 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere dört aylık bir zaman kaldı. Aday adaylarının çalışmaları da hız kazandı. Bu kapsamda akademisyen kimliğiyle ön plana çıkan Prof. Dr. Yakup Akgül, Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday adaylığını açıklamıştı.

Akgül'ün, basın, STK, esnaf ve halk ziyaretleri devam ediyor.

Gittiği yerlerde büyük teveccüh gören Prof. Dr. Yakup Akgül, "Bizler de iktidar partimiz olan Ak Parti'den Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday adayı olduk. Partimizin bizlere adaylık vermesi halinde, kazanmak için elimizden geleni yapacağız. İnşallah kazandığımız takdirde, yerel yönetimlerin üzerine düşen görevleri yapmanın yanı sıra, alternatif projelerimizi de hayata geçirme gayretinde olacağız" diye konuştu.

"GENÇLİĞİN İSTİHDAMINA KATKI SUNACAĞIZ"

Konuşmasında gençlere yönelik projelerden söz eden Prof. Dr. Yakup Akgül, "Projelerimizden biri gençlik odaklı projedir. Bakın Van, ülkemizin en genç nüfusuna sahip şehirlerinden biridir. Bu bölgede işsiz genç sayısı çok fazladır. Yerel yönetimler olarak genç nüfusa yönelik yatırımlara destek verecek, zaman zaman da öncülük yapacağız. İstihdam odaklı çalışmaları hayata geçirerek, işsizliğin azaltılması noktasında gayretlerimiz olacak. Çünkü 500 binin üzerinde bir genç nüfusa sahibiz. Genç nüfus ortalama yaşı 21-24 arasında. Her geçen yıl bölge illerden Van'a göç oluyor. Önümüzdeki süreçte genç nüfus sayısının daha da artacağını düşünüyoruz. Bu gençler arasında bazıları sadece devlet dairelerinde çalışmak istiyor. Bazı gençler ise 'ne iş olsa yaparım' anlayışında. Ama bu kesimlerde ise kalifiye özellik yok. Bazı gençler ise tez canlı, çok kısa süreli çalışıyor, hemen sıkılıp bulunduğu işi terk ediyor. Yine üniversitede çeşitli bölümleri ve fakülteleri bitiren bir kısım genç, istediği işi bulamadığından veya mülakattan dolayı işsiz durumda. Bizler göreve gelmemiz halinde, yerel yönetimler olarak bu şehre yatırım yapmak isteyenlere olanaklar sağlayacağız. Destekerimiz şartlı olacak. Gençlere iş sağlayan firmalara, yerel yönetimler olarak daha fazla destek vereceğiz. Üzerimize düşen başka görevler varsa, onları da yaparak gençlerin istihdamına katkı sunmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Tarımdan, ulaşıma, turizmden, hayvancılığa, eğitimden, sağlığa kadar birçok alanda hazırladıkları projelerin olduğunu dile getiren Akgül, seçilmeleri halinde hizmet odaklı çalışacaklarını belirtti.


YAZARLAR