Takva ,“Biz sadece kentin tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapmadık”

Takva ,“Biz sadece kentin tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapmadık”

Van 21.10.2022 14:53:00 0
Takva ,“Biz sadece kentin tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapmadık”
Tarih: 21.10.2022 14:54

VANGÖLÜ TV ÖZEL

22 Ekim tarihinde yapılması planlanan Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine mavi liste olarak aday olan, Necdet Takva seçim çalışmalarını yürüteceği irtibat ofisinin açılışını görkemli bir şekilde geçen gün açmıştı. 2 dönemdir Van TSO başkanı olan ve bu dönem tekrar aday olan Necdet Takva Vangölü TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

TAKVA ,“BİZİM DEVAM EDEN PROJELERİMİZ VAR”

Takva, yaptığı açıklama da şunları söyledi:

Bizler 1 buçuk ay önce seçim ofisini ilk açanlardan biri olarak çalışımlarımızı mavi liste adı altında başlattık. Şuan da 6 aday kendisini açıklamış durumda ve çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu süreç çok heyecan vericidir. Kentin en dinamik yapısı olan TSO seçimleri bu yüzden önem arz ediyor.  Diğer arkadaşlarda bunun bilinciyle hareket ederek daha yaşanabilir bir kentsel yönetim daha yaşanabilir bir kent için çalışmalarını sürdürüyor.

Uzun yıllardır sahip olduğumuz bir deneyim gerçeği var. Bizi farklı kılan olgulardan bir tanesi budur. Bizim devam eden projelerimiz var.

2014 yılında Guinness Dünya Rekorlar kitabına girmiştik ve akabinde yerel ürünlerin tescili, coğrafi işaretli ürünlerin bilinirliğinin artırılmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirdik. Dünya kahvaltı günü bunun üzerine inşa edilen önemli bir etkinlik oldu.

“EN ÖNEMLİ VİZYON ÇALIŞMALARIMIZDAN BİRİ TOBB ‘DE ETKİN BİR VAN TSO TEMSİLİYETİ”

Bizler sadece kentin tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapmadık. Orta Doğu’da özellikle İran pazarına erişim noktasında bir başarı hikâyesi var. Bunu geliştirmek mümkün bununla ilgili çalışmalarımız var. Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan pazarlarına erişimi ve onların şehrimize olan ilgisini artırmaya yönelik çalışmalarımız var ve bizler bunları sürdürmek istiyoruz. Yeni dönemde TOBB ‘de etkin bir Van TSO temsiliyeti beklentimiz var bu en önemli vizyon çalışmalarımızdan biridir. Bunun dışında Besi Organize Sanayi Bölgesi projemiz var ve orada 3 bin insanın istihdam edileceği bir çalışma var. Deniz Ticaret Odasını kurduk. Kısaca turizm, inşaat, tarım, hayvancılık alanlarında önemli alışmalar yaptık. Biz bunların sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde kentin refahına, tüccarın gelişimine katkı zemini olsun istiyoruz.

“BAZEN RAHATSIZ EDİCİ ŞEYLERDE OLUYOR “

Çok heyecan verici ve güzel bir süreç olmasına rağmen bazen rahatsız edici şeylerde oluyor. Özellikle sosyal medyanın geldiği nokta ve insanların yaklaşımından zaman zaman bizlerde rahatsız oluyoruz. Umuyor ve diliyorum ki sükûnet içerisinde kentin sanayicisine ve yatırımcısına yakışır bir çalışma süreci olur. Mavi liste geçmişte olduğu gibi bu dönemde de böyle bir anlayışla hareket edecek.

Kaynak: Vangölü TV


YAZARLAR