Bahçesaray'dan Gökyüzünde Yaşam Mücadelesi: 58 Yaşındaki Hastaya Helikopterli Sevk!

Van İl Sağlık Müdürlüğü 58 yaşındaki Bahçesaraylı hasta için gökyüzünde umut yolculuğunu paylaştı.

Sağlık 12.03.2024 16:43:00 0
Bahçesaray
Tarih: 12.03.2024 16:43 Güncelleme: 13.03.2024 14:01

Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki bir hasta, kritik sağlık durumu nedeniyle daha ileri tetkik ve tedavisi amacıyla havadan sevk edildi.

Bahçesaray Devlet Hastanesi'ne gelen ve göğüs ağrısı şikayetiyle tedavi görmekte olan hasta için durumun ciddiyeti, yapılması gereken ileri tetkik ve tedavinin önemini ortaya koydu. Ulaşımın karayoluyla zorlaştığı koşullarda, hızlı ve etkili bir çözüm olarak ambulans helikopter çağırılmasına karar verildi.

ACİL DURUM İÇİN AMBULANS HELİKOPTER SEFERBERLİĞİ

Böylelikle, hastanın sağlık durumu göz önünde bulundurularak, Van Ferit Melen Havalimanı'na iniş yapan ambulans helikopter, Bahçesaray Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastayı alarak SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakletti. Çığın tehdit ettiği zorlu coğrafyada, hastanın hayatını kurtaracak bu kritik transfer, ambulans helikopterin önemini bir kez daha vurguladı.

VAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Bu insan hayatını kurtaran operasyonla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hastanın naklinin başarıyla gerçekleştirildiği ve ileri tetkik ile tedavisinin SBÜ Van Eğitim Araştırma Hastanesi'nde sürdüğü bilgisi paylaşıldı. Hasta için zamanla yarış, görev bilinci ile hareket eden sağlık ekiplerinin özverisi sayesinde başarılı bir şekilde tamamlandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR