Başkale’de ilk kez satranç turnuvası düzenlendi

Başkale’de ilk kez satranç turnuvası düzenlendi

Van 25.06.2022 11:55:00 0
Başkale’de ilk kez satranç turnuvası düzenlendi
Tarih: 25.06.2022 11:56

VANGÖLÜ TV ÖZEL 
Başkale ilklere imza atmaya devam ediyor. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle öne çıkmaya başlayan Başkale, bu kez de satranç turnuvasına ev sahipliği yaptı. Her alanda gelişmesi, refah seviyesinin yükseltilmesi ve gençlerin spora yönelmesi anlamında Başkale’de yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye Satranç Federasyonu öncülüğünde Başkale’de resmi olarak ilk kez düzenlenen ve 2 gün süren satranç turnuvasına 57 öğrenci katıldı. 

Türkiye Satranç Federasyonu Başkale İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen, turnuva Başkale Kaymakamlığı, Başkale Belediyesi, Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Başkale Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tarafından desteklendi. 

12 ÖĞRENCİ ÖDÜL ALDI
Ortaokul Kızlar kategorisinde Beritan Çoban birinci olurken, Ruken Kaya ve Zeynep Ece Sarihan dereceye girdi. Ortaokul Erkekler Kategorisinde ise Namık bilicier birinci olurken Berat Kamil Kısa ve İbrahim Tufan dereceye girdi. 

Lise Kızlar kategorisinde Güneş Çoban birinci olurken, Merve Atalay ve Ayten Çoban dereceye girdi.  Lise Erkekler Kategorisinde ise Bedirhan Ograş birinci olurken, Caner Karataş ve Demhat Koç dereceye girdi.  

Dereceye giren 12 öğrenciye verilen madalya ve kupaların yanı sıra Başkale Belediyesi tarafından 2 aylık yarı olimpik yüzme havuzu üyeliği de hediye edildi.

BU TURNUVA BAŞKALE İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR 
Türkiye Satranç Federasyonu Başkale İlçe Temsilcisi Kübra Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi:  Başkale’de ilk kez düzenlediğimiz, satranç turnuvası için bize bu imkânı veren Türkiye Satranç Federasyonu Van İl Temsilcisi Dr. Adnan Yaviç’e, turnuvanın düzenlenmesinde destektekilerini esirgemeyen Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Asım Solak’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Bozkurt’a, Gençlik Spor İlçe Müdürü Faruk Balkan’a da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocukların gelişiminde analitik düşünmelerini, strateji geliştirmelerini destekleyen satranç sporunu yaygınlaştırmak ve Başkale’yi bu konuda öne çıkarmak için yaptığımız turnuva büyük önem taşıyor. 

Başkale’de ilk kez düzenlenen turnuvaya katılımın yüksek olması sevindirici. Halkın ve gençlerin sahip çıkması durumunda Başkale’nin daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağına inanıyorum.
Kaynak: Vangölü TV


YAZARLAR