Başkan Faruk Alpaslan; Krediler esnafımıza can suyu oldu

Başkan Faruk Alpaslan; Krediler esnafımıza can suyu oldu

Van 15.03.2023 17:11:00 0
Başkan Faruk Alpaslan; Krediler esnafımıza can suyu oldu
Tarih: 15.03.2023 17:12

Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, dört yıl içinde Van esnafına 400 milyon TL'nin üzerinde kredi verdiklerini söyleyerek, geri ödeme konusunda da sıkıntı yaşanmadığını belirtti. Alpaslan, kooperatif olarak esnaflara verilen kredi konusunda aracılık yaptıklarını belirterek, söz konusu kaynakların Van ekonomisini canlandırdığını ve esnaflara can suyu olduğunu vurguladı.

Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Eski Devlet Hastanesi yukarısında bulunan Kışla Caddesi'ndeki yeni yerine taşındı. Yeni yerlerine taşınma kararını, son genel kurulda aldıklarını belirten Alpaslan, taşındıkları yeni yerlerinin, önceki adreslerine de pek uzak olmadığını dile getirdi.

"KIŞLA CADDESİ'NDEKİ 400 METREKARELİK YENİ YERİMİZE TAŞINDIK"

Kuruldukları günden bu yana kendilerinde mevcut olan tüm arşivlerin yeni yerlerinde özenle muhafaza edildiğini anlatan Alpaslan, "Gerçekleştirdiğimiz son kongremizde yer değişikliği kararı almıştık. Kongrelerde alınan kararlar neticesinde yer değişikliğine gidilebiliyor. Kongrede almış olduğumuz karar sonrası 1 Mart itibariyle mevcut yerimizi değiştirmemiz gerekiyordu. 2014 yılından bu yana hizmet vermiş olduğumuz yerlerdeki bu dosyaların arşivlere sığmaması, üye sayımızın 2 bin 500'ü bulmasından dolayı, hizmet yerimizin bu konuda yeterli gelmemesinden dolayı yeni yere taşınma zorunluluğu hasıl oldu. Biz de hem eski yerimize fazla uzaklaşmadan, Eski Devlet Hastanesi yukarısında bulunan Kışla Caddesi'ndeki 400 metrekarelik yeni yerimize taşındık. Burada ortaklarımızın eski yere giderken bile, hemen kurumumuzla iletişim kurarak 100 metre mesafede olan yeni yerimize gelebiliyorlar. Burası esnaflara kredi veren bir yer ve burada esnafların sırlarının saklanması gerekiyor. O yüzden yeni yerimizde tüm arşivler muhafaza ediliyor" dedi.  Kaynak: Van Bölge Gazetesi


YAZARLAR