Bayram şekeri satışları yok denecek kadar az / alım gücü yok!

Van’da bayram öncesi bayram çikolataları ve şekerleri tezgâhlarda yerini alırken, esnaf ise satışlarının bu yıl iyi olmadığını dile getirdi.

Van 6.07.2022 19:00:00 0
Bayram şekeri satışları yok denecek kadar az / alım gücü yok!
Tarih: 06.07.2022 19:02

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL
Van’da Kurban Bayramı öncesi bayram çikolataları ve şekerleri tezgâhlarda yerini alırken satıcılar işlerinin perşembe ve arife günü artmasını bekliyor. Çeşitli şekerlerin tezgâhta sergilediklerini ifade eden bayram şekeri ve çikolata satıcı Şahin Yalçin, Van Gölü TV’ye konuştu. 

ESKİ BAYRAMLARDAN ESER KALMADI
Şeker fiyatlarında geçen yıla göre azalma olduğunu söyleyen bayram şekeri ve çikolata satıcı Şahin Yalçin, "Şekerlerimizi ve çikolata çeşitlerimizi her sene olduğu gibi büyük bir umutla sergiledik. Bu sene daha çok umutluyduk. Sebebi ise pandemi sürecinin gerilemesi ve yasakların kalkması. Bu da insanların erken talep etmesiyle gözlemleyebiliriz diye düşünmüştü. Yani şeker ve çikolatanın halk tarafından erken talep edilmesi yerine satışlar yok denecek kadar az. Bunun en büyük etkisi ise alım gücünün olmaması. İnsanların alım gücü yok o yüzden de gelip alışveriş yapmıyorlar. Hal böyle olunca biz satıcılar da zarar görüyoruz. Eski bayramlardan eser kalmadı.” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Bayram şekeri satışları denecek kadar !

YAZARLAR