Beşiktaş'ta Ayrılık Faturası Ağır: 7 Milyon Euro!

Beşiktaş'ın milyonluk veda faturası: 7 milyon Euro.

Van 7.09.2024 00:34:49 0
Beşiktaş
Tarih: 07.09.2024 00:34

KADRO DIŞI BIRAKILAN OYUNCULARA AĞIR FATURA

Beşiktaş'ta bir dizi ayrılığın toplam ekonomik yükü 7 milyon euroyu buluyor. Daniel Amartey, Alex Oxlade-Chamberlain ve Vincent Aboubakar gibi yıldız oyuncuların Beşiktaş ile yollarını ayırma süreçlerinin maliyeti dikkat çekiyor. Bu oyuncular arasında, takımdan ayrılmak üzere olduğu belirtilen Vincent Aboubakar öne çıkıyor.

TRANSFER SEZONUNDA KİMLER GELDİ, KİMLER GİTTİ

Siyah-beyazlı takım, yaz transfer döneminde Rafa Silva, Ciro Immobile, Gabriel Paulista, Cher Ndour, Felix Uduokhai, Emirhan Topçu, Can Keleş ve Joao Mario gibi değerli isimleri kadrosuna kattı. Aynı zamanda Valentin Rosier, Ante Rebic, Ajdin Hasic, Francisco Montero, Jackson Muleka ve Omar Colley gibi oyuncularla yollarını ayırdı. Ancak takımdan ayrılması beklenen Vincent Aboubakar, Alex Oxlade-Chamberlain ve Daniel Amartey, şu ana kadar ikna edilemedi.

GÖZDEN ÇIKARILANLAR VE PARASAL TALEPLERİ

Bu oyuncuların sözleşmelerini feshetmek için garanti ücretlerinin ödenmesi gerekiyor. Aboubakar, Chamberlain ve Amartey'in toplam yıllık maliyeti 7 milyon 310 bin euro'yu (yaklaşık 275 milyon lira) buluyor. Özellikle sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Vincent Aboubakar ve 2026 yılına kadar kontratları devam eden Oxlade-Chamberlain ve Amartey'in yüksek maliyetli talepleri, Beşiktaş yönetiminin bütçesini zorluyor.

YÖNETİMİN AYRILMAYANLAR İÇİN ÖDEME YÜKÜ

Beşiktaş Yönetimi, üç oyuncuyla ayrılığa varılamaması durumunda bu sezon için 7 milyon 310 bin euro maliyetle karşı karşıya kalabilir. Bu durum, Beşiktaş'ın geçmişte Adem Ljajic, Jeremain Lens, Douglas ve Fabrice Nsakala gibi oyunculara yapılan toplamda 10 milyon euroyu aşan ödemeyle benzer bir maliyeti gündeme getiriyor.


YAZARLAR