Beştepe'de sürpriz zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Tunç ve MİT Başkanı Kalın ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gece yarısı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Van 15.05.2024 01:31:26 0
Beştepe
Tarih: 15.05.2024 01:31

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik bir toplantı için kurmaylarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çağırdı.

Külliye'de sürpriz toplantı

MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti binasından ayrılarak Külliye'ye geçti.

Toplantının ana gündem maddesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde meydana gelen kumpas soruşturması oldu. Soruşturmanın detayları üzerine önemli kararların alınacağı vurgulandı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin iddialarda adı geçen ve İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde görevli kamu görevlilerin ikametlerinde dijital materyallere el konulması amacıyla arama yapıldı.

Yaşanan bu gelişme sonrası MHP lideri Bahçeli yaptığı açıklamada bu durumun birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo olduğunun altını çizerken "17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin" yorumunu yapmıştı.

Gözler AK Parti grup toplantısında olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu toplantının ardından yaşanan süreçle ilgili bugün TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısında önemli açıklamalar yapması bekleniyor.


YAZARLAR