Bursa'da anız yangını! Alevler Uludağ Üniversitesi kampüsüne sıçradı

Bursa'da öğle saatlerinde başlayan anız yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek Uludağ Üniversitesi (BUÜ) kampüsünün de içinde olduğu ormana kadar yayıldı.

Van 30.06.2024 21:21:31 0
Bursa
Tarih: 30.06.2024 21:21

Bursa'da öğle saatlerinde başlayan anız yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek Uludağ Üniversitesi (BUÜ) kampüsünün de içinde olduğu ormana kadar yayıldı.. Yangının binalara ulaşmaması için hem karadan hem de havadan müdahale sürerken, kampüs içerisindeki öğrenci yurtları da tahliye edildi.

Havaların ısınmasıyla birlikte birçok noktada orman ve anız yangınları meydana geliyor..

Yangının son adresi Bursa oldu.

Saat 14.00 sıralarında Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi'nde anızların yakıldığı alanda çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Hayvan çiftliklerinin de bulunduğu bölgeden yükselen dumanlar kentin birçok noktasından görülürken, ihbarla bölgeye itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kampüse sıçradı

Alevler kısa sürede Bursa Uludağ Üniversitesi kampüsünün de içinde olduğu ormana sıçradı.

Yangına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait 27 araçla müdahale ediliyor.

Vali: "Alevlerin kampüsteki binalara sıçramaması için yoğun çaba sarf ediliyor"

İl Jandarma Komutanlığı'na ait 1 helikopter de havadan müdahaleye başlarken, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Şu anda jandarmamıza ait 1 helikopterle havadan müdahale ediyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopter de bölgeye sevk ediliyor. Alevlerin kampüs içerisindeki binalara sıçramaması için ekipler, yoğun çaba sarf ediyor. Yangını bir an önce kontrol altına almak için çalışıyorlar.

Yurtlar tahliye edildi

Yangının binalara ulaşmaması için hem karadan hem de havadan müdahale sürerken, kampüs içerisindeki öğrenci yurtları da tahliye edildi.

Eşyalarını toplayan öğrenciler, valizleriyle birlikte, toplanma alanı olarak belirlenen kampüs içerisindeki cami inşaatının bulunduğu alana geldi.

Kampüsteki hayvanlar da tahliye edildi

Kampüs içindeki başta atlar olmak üzere hayvanlar da tahliye edildi.


YAZARLAR