Allahverdi, 'Kayyumlar millete hizmet için atandı ve hizmet etti'

Kayyumdan önce neredeyse hiçbir çalışma yapılmadığını aktaran Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, “Millete daha iyi hizmet için Kayyum atandı” dedi.

Van Büyükşehir 14.03.2019 01:14:18 0
Allahverdi, 'Kayyumlar millete hizmet için atandı ve hizmet etti'
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Kayyumdan önce neredeyse hiçbir çalışma yapılmadığını aktaran Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, “Millete daha iyi hizmet için Kayyum atandı” dedi.

Gazeteci Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem programına konuk olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, kayyumdan önce ve kayyumdan sonra yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Kayyumdan önce hizmet odaklı çalışılmadığını belirten Allahverdi ‘’Kayyumdan önce köy mezraları ve yollar özel idare tarafından yönetiliyordu. Yönetildiği halde herhangi bir ilerleme olmuyordu ve buda büyük bir sıkıntıydı. Sonradan Büyükşehir’e devredildiğinde hiçbir çalışma yapılmadığı ortaya çıktı. Oraya bakınca hizmet yok, çalışma yok oturup düşündüğümüzde özel idareler ne yapmış yıllarca bunun cevabını bulduk. Özel İdare üzerinden geçici işçi alımları olmuş ve büroda istihdam edilmiş. Sadece acil konuların çözümleri ile uğraşılmış onun dışında hiçbir iş ve çalışma yok. Millete daha iyi hizmet için Kayyum atandı” diye konuştu.

KAYYUM ATANDIKTAN SONRA YAPILAN HİZMETLER
Van halkının kayyumun yaptığı çalışmalardan memnun olduğunu aktaran Allahverdi, “Kayyum atandıktan sonra yeni daire başkanlıkları oluşturuldu. Yeni genel sekreter yardımcıları vs. oluşturuldu. Bu toparlanma süreci biraz zorlu geçti. Bu süreçten hemen sonra çalışmalara başladık ilk olarak ulaşımın rahat sağlanabilmesi için yollara el attık. 2017 yılı içerisinde 1000 kilometre sıcak asfalt çalışması yapıldı. Onun dışında stabilize çalışmaları yapıldı. 300 milyona yakın bir harcama yapıldı. Tarımsal faaliyetler başkanlığımızın yaptığı çalışmalar da var. Bunları çok göz önünde olmayan kırsalda olan çalışmalar. Bunlar göletler, açık ve kapalı sulama kanalları vs. çalışmaları devam ediyor. Park Bahçeler Müdürlüğümüzün çalışmaları faal olarak devam ediyor. Erciş’te 600 dönümlük bir parkımız var. Bununla beraber çok önemli projeler geliştirildi” dedi.

ÇÖPTEN PARA KAZANMA DEVRİ
Türkiye geneli 30 şehirde yapılan katı atık bertaraf tesisi projesini Van’da hayata geçirdiklerini altını çizen Allahverdi, “Biz katı atık bertaraf tesisi için herhangi bir harcama yapmadık. Bizim daha önce orada çöp düzeltilmesi için aylık yaklaşık 100 bin lira gibi bir giderimiz oluyordu. Biz şuan bu masraftan kurtulduk ve % 6 lık bir gelirimiz olacak. Bu aşamada aktarma istasyonları oluşturulacak. Birinci istasyon belediye tarafından tamamlandı. Yaklaşık 2 milyona mal olan aktarma yollarının açılması ve Gevaş, Gürpınar, Edremit ve Çatak aktarma istasyonlarına çöp aktarılması için oranın açılışı da gerçekleştirildi. Gevaş’ta Akdamar’ın tam karşısı çöp yığını gibiydi bu sayede orası temizlendi ve oraya 2 bin metrekarelik bir sera yapılacak” diyerek yaptıkları hizmetleri anlattı. 

KALKINMA İÇİN HALKIN DESTEĞİ ŞART
Bir şehrin kalkınması için sadece devletin ve belediyelerin çalışması yeterli olmadığını söyleyen Allahverdi, halkla birlikte yapılacak çalışmanın önemine değindi.

Allahverdi, “Daha güzelini ve en iyisini istiyorsak yerel yönetimlerde destek vermeliyiz ki daha çok kalkınma sağlansın. Yaptığımız birçok çalışmada DAP ve DAKA’nın da çok emeği vardır. Merkezi hükümetin burada etkisi büyük. Yaptığımız hayvan pazarının modernizesi için DAP’tan destek aldık. Geçen yıl sulama kanalları için ve küçük göletler için DAP’tan 5 buçuk milyon destek aldık. Belediyeler burada hiç para harcamadı. Van peyniri biliyorsunuz taklit edilemeyen bir kültürümüzdür biz de peynirciler çarşısının yeniden daha modern bir mimari ile DAP’tan destek alarak Van esnafına ve halkına sunduk ve kısa bir süre sonra oranın açılışı yapılacak. Sadece peynirciler çarşısı değil aynı zamanda peynirciler çarşısının içinde bulunan sakatatçılar çarşısına da el attık. Yepyeni yeri, mimari, titizliği ile onu da Van halkına sunduk. Sadece bununla kalmadık, DAP futbol turnuvaları ile de her zaman yanımızda oldu ve 2 bin 500 gencimize spor malzemesi yardımında bulunduk. Kitap fuarımızın bu sene ikincisini de düzenledik. Birçok yayınevi ve yazarları getirdik imza günleri, söyleyişler oldu ve kendi otobüslerimizle fuara 30 bin öğrenci taşıdık. Kitap fuarına toplamda 250 bin kişinin katıldığını belirtmek isterim. Bunlar DAKA ve DAP destekli çalışmalarımızdır” şeklinde konuştu.

ÇOK YÖNLÜ HİZMET ANLAYIŞI
Turizmden eğitime birçok alanda canla başla çalıştıklarını aktaran  Allahverdi, “Deprem çalıştayı düzenledik, üniversiteden destek alarak Japonya’dan gelen alanında uzmanlaşmış kişiler tarafından çalıştayımız düzenlendi.  Akdamar Adası bizim hizmet alanımıza girmediği halde oraya da hizmet veriyoruz. VASKİ aracılığı ile Akdamar Adasına tatlı su getirildi. Akdamar’da yapılan ayinler içinde ekiplerimizle yardımcı olduk. Bunlar şehrimizin daha iyi tanıtılması için yaptığımız çalışmalar. Bu süre içeresinde kadınlarımızı da düşündük ve kadın aile ile ilgili çalışmalarımız var. 16 tane atölyemiz var. 500 yakın farklı yaş gruplarına sahip kadınlarımız bu atölyelerde eğitim alıyorlar. Sadece atölyeler değil, sürekli eğitim merkezlerimiz var. Sürekli eğitim merkezimizde eğitim alan 500 tane öğrencimizin 168 tanesi çok iyi üniversitelere yerleşti.  Bu başarıdan sonra talepler daha çok arttı ve bu sene yaklaşık 700’e yakın eğitim alan öğrencimiz var. Bir diğeri ise yardım isteyen malzeme desteği isteyen amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunduk” dedi.

ÇEVRE YOLU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Çevre yolunun Van için çok önemli olduğunu belirten Allahverdi, “Çevre yolu Van için önemli bir proje ihalesi yapıldı. Alt geçit çalışmalar yapılıyor ama proje tam olarak Karayolları Müdürlüğü ile önümüzdeki dönemde Edremit’ten başlayan ve Kampüs’ e kadar o yol modernize edilecek. Orta refüjler yeşillendirilecek daha sonraki süreçte de bir protokol ile peyzajı sulaması, bakımı Büyükşehir Belediyesine devrilecek. Projenin en önemli boyu eski emniyetin oradan otogar kavşağına kadar üst geçit yapılacak’’ dedi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİNİN EN İYİ İTFAİYE FİLOSUNU KURDUK
Doğu Anadolu’nun en iyi itfaiye filosuna sahip olduklarını aktaran Allahverdi’ "Son dönemde itfaiyeye son derece yenilikler yaptık ve şuan Doğu Anadolu’nun en iyi ve en büyük itfaiye filosuna sahibiz. Çoğu ilçelerde şantiyelerimiz var 12 tane modern itfaiye aracı aldık. KPSS ile kadrolu memur alındı. Bunun yanında sağlık alanında çalışmalarımızda oldu. İlk olarak hayvan barınağına değinmek istiyorum. İlçelerde bulunan hayvanların sağlığına kavuşması için veteriner hekimlerimiz ile barınağımız hizmet veriyor. Hayvanların sağlığına kavuşması için çalışmalar yapıyoruz fakat vatandaşımız sokakta hayvan kalmasın diyor.  Bizde sokak hayvanlarını alıp gerekli aşıları, kısırlaştırma işlemi yapıldıktan sonra tekrar aldığımız bölgeye bırakıyoruz. Tüm ilçelere mezbahanalar yaptık.  Bir diğeri ise yaz kış demeden sivrisinek ilaçlama çalışması yapıyoruz’’ dedi.  

TOPLU TAŞIMADA YENİLİKÇİ YAKLAŞIM
Vatandaşımız için birçok alanda hizmetlere devam ettiklerini aktaran  Allahverdi ’’Toplu taşıma çalışması ile 10 ilçeye toplu taşıma hizmeti sağlandı. Toplu taşıma aracının bulunmadığı ilçeler Başkale, Erciş, Bahçesaray’dır. Başkale ve Erciş ilçeleri içerisinde otobüslerimiz hizmet vermektedir. Şuan otobüslerimizin ve araçlarımızın hizmet etmediği tek ilçe Bahçesaray’dır bunun nedeni de sadece minibüslerin çalışmasının yeterli olmasıdır. Zabıta konusuna geçecek olursak yeni genç bir zabıta ekibi ile daha iyi bir hale geldik. Vatandaşın huzur ve rahatı için zabıta ekiplerimizle var gücümüzle çalışıyoruz.  Yaptığımız bu zabıta çalışmaları neticesinde bizden sonra hangi belediye gelirse gelsin daha iyi hizmet edebilecek. Kültür İl Müdürlüğümüz ile geçen sene düzenlediğimiz shooping fest fetsivali yoğun ilgi görmüştü bu senede düzenlemeyi düşünüyoruz. Bir diğeri ise yolların aydınlatılması konusunda çok güzel ve olumlu tepkiler aldık. İkinisan, İskele. Maraş ve cumhuriyet caddesi olmak üzere birçok ilçede de aydınlatma çalışması yaptık. ’dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR