HDP’li Bedia Özgökçe Ertan şimdi de çalışanların maaşına göz dikti

Göreve başladığından bu yana sendika değiştirme baskısı ve personel sürgünleri ile gündemden düşmeyen Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, şimdi de memur ve sözleşmelilerin toplu iş sözleşmesi g

Van Büyükşehir 21.05.2019 00:28:00 0
HDP’li Bedia Özgökçe Ertan şimdi de çalışanların maaşına göz dikti
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Göreve başladığından bu yana sendika değiştirme baskısı ve personel sürgünleri ile gündemden düşmeyen Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, şimdi de memur ve sözleşmelilerin toplu iş sözleşmesi gereği her ay düzenli ödenen sosyal destek primlerini kesti.

HDP’Lİ BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN 823 PERSONELİN MAAŞINDAN KESTİ
Van Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 490 memur, 209 sözleşmeli ile VASKİ’de çalışan 83 memur 41 sözleşmeli olmak üzere toplam 823 kişinin her ay maaşları ile birlikte toplu iş sözleşmesi gereği ödenen bin 400 lira tutarındaki sosyal destek primleri bu ay ödenmedi. 

HANİ EMEKÇİ VE ÇALIŞAN HAKKI KUTSALDI?
HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, seçim konuşmalarında ve televizyon programlarında, insan haklarından, eşitlikten, emekten ve emekçilerin haklarını korumaktan çokça bahsetmişti. 

Konuşurken ve seçim propagandasında süslü sözler ile seçmenin gözünü boyayan HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, göreve başlamasının ilk ayında Van Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 823 memur ve sözleşmelinin bin 400 lira sosyal destek pirimini ödemedi. 

HDP’Lİ BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN’IN DEMOKRASİ ANLAYIŞI BÖYLE Mİ?
Örgütlü sivil toplumdan, demokratik haklardan, özgürlüklerden bolca ve sıkça dem vuran HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, BEM-BİR-SEN yönetiminin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yapmak için istediği randevuya cevap vermedi.  

Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri konusunda ayak sürüyerek mağduriyet oluşturup, personele sendika değiştirme baskısını başka bir boyuta taşımak isteyen Bedia Özgökçe Ertan’ın, yaptığı uygulama ne kadar demokratik, ne kadar özgürlükçü, ne kadar insan haklarına uygun?

BEM-BİR-SEN VAN ŞUBESİ BAŞKAN VE YÖNETİMİNİN GÖREVİ NEDİR?
Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı BEM-BİR-SEN Van Şube Başkanı ve Yönetimi’nden cevap bekleyen sorular:

SORU 1- Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’nın 11 Nisan 2019 Perşembe günü göreve başlamasının ardından birimlerdeki personel üzerinde sendika baskısı uygulanmaya başlamıştı. BEM-BİR-SEN Van Şube Başkanı ve Yönetimi;  sendika değiştirme baskısı uygulanmasına müsaade eden HDP’li Belediye yönetimini ve KHK ile ihraç edilmiş Tüm Bel Sen yetkililerini yaptıkları baskı nedeniyle eleştiren bir açıklama neden yapmadı?

SORU 2- Üyelerine yapılan sendika değiştirme baskısına karşı, tepki göstermek ve üyelerine sahip çıkmak için bir açıklama  dahi yapmayan BEM-BİR-SEN Van Şube Başkanı ve yönetimi neden susuyor?

SORU 3-HDP’li Bedia Özgökçe Ertan memurların tazminatını ödeyecek mi?” başlıklı haberimiz ile KHK’lıların sendika değiştirme baskısına destek vermek için, HDP’li Bedia Özgökçe Ertan yönetiminin memurlara ödenen sosyal denge tazminatı olan bin 400 lirayı ödemeyeceği iddialarını gündeme getirmiştik. Bu ididalar üzerine BEM-BİR-SEN Van Şube Başkanı ve Yönetimi, HDP’li yönetimden sadece randevu isteyip beklemekten başka ne yaptı?

SORU4- Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan memurlara ve sözleşmelilere 15 Mayıs 2019 tarihinde yapılan maaş ödemelerinde sosyal denge tazminatı olan bin 400 lirayı ödemedi. Maaşlarda yapılan kesintinin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen BEM-BİR-SEN Van Şube Başkanı ve Yönetimi hala susmaya neden devam ediyor? 

SORU 5- BEM-BİR-SEN Van Şube Başkanı ve Yönetiminin görevi sendika değiştirme baskısı gören, aba altından sopa gösterilerek işi ile korkutulmaya çalışılan, maaşlarında yapılan kesintiler ile mağdur edilen üyelerinin hakkını korumak ve üyelerine sahip çıkmak değil mi? 

SORU 6- Üye sayısı ile övünen, 15 Mayıs 2020 tarihine kadar yetkili sendika olduğunu üyelerine gururla duyuran BEM-BİR-SEN Van Şubesi Başkan ve Yönetimi, üyelerine yapılan baskılar ve yaşatılan mağduriyetler karşısında etkili olmak yerine, yetkisi ile övünmekle mi yetiniyor?

SORU 7- BEM-BİR-SEN Van Şubesi Başkan ve Yönetimi’nin şayet üyelerine sahip çıkıp savunmaktan başka görevleri varsa, hiç olmazsa üyeleri ve kamuoyu ile görevlerini paylaşmaları gerekmez mi?

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR