Tarih: 02.05.2019 22:42

HDP’li Özgökçe, Temelli ve Buldan Van'da talan ettikleri rakamı açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi'nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ile HDP’nin Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, Bekir Kaya döneminin borçlarını yüzleri kızarmadan kayyum dönemi borçları diyerek açıkladı.

KAYYUM 16 KASIM 2016’DA BELEDİYEYİ NE KADAR BORÇLA DEVRALDI?
Van Valiliği dün akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada 16 Kasım 2016 tarihinde kayyum ataması yapıldığında Van Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 121 milyon 417 bin 382 TL borç ile devralındığını belirtti. 

KAYYUM 31 MART 2019’DA BELEDİYEYİ NE KADAR BORÇLA DEVRETTİ?
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, 31 Mart 2019 tarihinde kayyum döneminin sona erdiğinde Van Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun iddia edildiği gibi 1 milyar 108 milyon 554 bin lira değil, 1 milyar 98 milyon lira olduğu bilgisi yer aldı. 

MİLYALARCA LİRALIK TALAN HDP’Lİ BEKİR KAYA DÖNEMİNDE YAPILDI
Sözde borç açıklama seramonisinde konuşma yapan Van Büyükşehir’in HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, “Kayyumların bıraktığı tahribatı inceliyor ve bu talanının sebebini halkımıza açıklamak için incelemelerimize devam ediyoruz” demişti.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de “Bunu sembol olsun diye diyorum Amed’de bin 600 fıstıklı kadayıf yemişler. Mardin’de neredeyse 2 milyonluk kuruyemiş yemişler. Burada da yine her şey ortada milyarlarca lira yemişler. Haram zıkkım olsun. Yedikleri bu halkın hakkıdır. Öyle bir iştahları var ki doymuyorlar. Doymadıkları içinde hala halkın hakkını gasp etme peşindeler” demişti.

Kayyum atamasının yapıldığı 16 Kasım 2016 tarihinde Bekir Kaya döneminden kalan Van Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 121 milyon 471 bin lira borcu, kayyum dönemi sonu olan 31 Mart 2019 tarihinde 23 milyon 500 bin lira azalarak 1 milyar 98 milyon liraya gerilemiş. 

Sezai Temelli ve Bedia Özgökçe Ertan’ın deyimi ile demek ki HDP’li Bekir Kaya yönetimi talan etmeye ve halkın hakkı olan milyarlarca lirayı yemeye doymamış.  Söyledikleri yalanlar ve attıkları iftiralar ile hala halkın hakkını gasp etmeye devam etmek istiyorlar. Haram zehir zıkkım olsun.

BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN, PERVİN BULDAN VE SEZAİ TEMELLİ TALANIN HESABINI VERMELİ
Van’a hiçbir hizmet yapmadığı halde, 1 milyar 121 milyon 471 bin lira borç bırakan HDP’li Bekir Kaya yönetimi bu parayı ne yaptı? 

Hangi hizmetleri ne kadar maliyetle yaptı?

Kaç kişi çalışmadığı halde çalışıyormuş gibi maaş aldı? 

Hiç işe gelmediği halde, hizmet alımından çalışıyormuş gibi gösterilip Yüksekova, Hakkari ve Diyarbakır’dan maaşlarını çeken PKK terör örgütünün dağ kadrosundan kaç terörist vardı?

Belediye kamyonları ile taşınan bombalara, VASKİ araçlarında polislerle çatışmaya giren PKK’lı teröristlere, hendek kazmak için girişimde bulunan belediye iş makinelerinin giderlerine ne kadar bütçe harcandı?

Vanlı fakir halk bedel ödemediniz gerekçesi ile belediyeden kovulurken, LGBT-İ’li eşcinsel derneklerine ne kadar para aktarıldı?
Bedia Özgökçe Ertan’ın deyimi ile bu para talan edildiği dönemde HDP’li Bekir Kaya Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapıyordu. İçişleri Bakanlığı müfettişleri ve Sayıştay Denetçileri Bekir Kaya dönemine ait 113 milyon liralık zimmet tespit etmiş ve konuyu yargıya taşımıştı. Geçtiğimiz günlerde de Van 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Bekir Kaya ve Hatice Çoban hakkında zimmet konusunun da içinde olduğu ilk dava açıldı.
Bedia Özgökçe Ertan ile HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli acilen bu talanın hesabını vermeli. 

KAYYUM DÖNEMİNDE HANGİ HİZMETLER YAPILDI?
16 Kasım 2016 tarihinde yapılan atama ile 31 Mart 2019 tarihinde görevi sona eren Kayyum döneminde Van Büyükşehir Belediyesi tarafından birçok önemli hizmet yapıldı. 

HDP’li Bekir Kaya döneminde merdiveni dahi olmayan itfaiye araçları ile ilkel şartlarda yangınlara müdahale etmeye çalışan itfaiye yerine, Doğu Anadolu Bölgesinin en güçlü itfaiye filosu oluşturuldu. 

Doğu Anadolu Bölgesi’nin modern sistemler ile donatılmış, tek hayvan barınağı Van’da yapıldı.

Parklar, tarımsal hizmetler ve benzeri alt yapı yatırımları, İçme suyu depoları yapımları ve mevcutları ile birlikte izalosyonları yapıldı. İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ihalesi yapıldı ve inşaatı başladı. 

Kanalizasyon hizmetleri, peynirciler çarşısı, sakatatçılar çarşısı, iş merkezleri, yol ve cadde düzenlemeleri, 930 Km BSK sıcak asfalt, 372 Km Sathi kaplama, 677 Km Stabilize yol, 243 Km İçme suyu şebeke hattı, 499 Km İçme suyu isale hattı, 103 adet İçme suyu kuyusu, 83 adet İçme suyu deposu, 2 adet içme suyu arıtma tesisi, 206 Km kanalizasyon hattı, 7 adet Atık su arıtma tesisi, 1 adet kadın kültür merkezi, 4 adet çocuk oyun parkı, 9 adet spor tesisi, 275 adet sosyal etkinlik, 1 adet otopark, 2 adet otogar, 3 adet taziye evi, 2 adet hal , 4 adet mezbaha, 1 adet hayvan pazarı, 1 adet gölet, 918 bin ağaç dikimi, 53 adet onarım yapılan kamuya ait bina, 28 bin 313 aileye gıda yardımı, 300 aileye giyim yardımı, 2 bin 300 adet kitap kırtasiye yardımı, 5 bin 492 yaşlı ve bakıma muhtaç aileye yardım başta olmak üzere irili ufaklı yapılan hizmetler için toplam 712.3 milyon TL yatırım gerçekleştirildi.

KAYYUM DÖNEMİNDE YAPILAN HİZMETLER VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —