Van Büyükşehir Belediyesi’nden tarıma destek

Van Büyükşehir Belediyesi, kırsalda yaşayanların refah seviyesinin yükseltilmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Çatak İlçesi Konalga Mahallesi’nde ve Gevaş İlçesi Selimiye Mahallesi’nde sulama kanalı inşa ediyor.

Van Büyükşehir 16.06.2020 15:29:43 0
Van Büyükşehir Belediyesi’nden tarıma destek
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı çiftçiliği desteklemek amacıyla Çatak’ın Konalga Mahallesi’nde ve Gevaş’ın Selimiye Mahallesi’nde sulama kanalı yapacak. 4 ayda tamamlanması ön görülen sulama kanalları bölgede çiftçiliğe önemli katkılar sağlayacak.

Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için gece-gündüz çalışan Van Büyükşehir Belediyesi, Çatak’ın Konalga Mahallesi’nde ve Gevaş’ın Selimiye Mahallesi’nde su sorununu çözecek. İhalesi 19 ve 22 Haziran’da yapılacak olan sulama tesislerinin 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması hedefleniyor.

Van’ın kırsal mahallelerinde çiftçilerin sorunlarını çözmek için üretim verimliliğini arttırmak üzere çalışmalarını sıklaştıran Van Büyükşehir Belediyesi, farklı bölgelerde oluşturduğu arazi sulama kanalları ile bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesine yönelik büyük adımlar atmaya devam ediyor.

Kaynak:İkinisan Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR