Van Valisi Bilmez, kurallara uyan Van halkına teşekkür etti

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, korona virüs salgını ile mücadele kapsamında yapılan uyarılara ve alınan tedbirlere uyan Van halkına teşekkür etti.

Van Büyükşehir 11.05.2020 14:26:59 0
Van Valisi Bilmez, kurallara uyan Van halkına teşekkür etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL/ Ziya Türk'ün Haberi
Korona virüs salgını ile mücadelede destek olan kamu görevlilerine ve Van halkına teşekkür eden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kaçak taziye ve mevlit gibi etkinlik düzenleyenleri de uyardı. 

TAZİYE VE MEVLİT GİBİ ETKİNLİKLER YASAK 
Yasak olan taziye ve mevlit gibi toplu etkinlikleri yapanlar hakkında her türlü cezai yaptırımın uygulandığına dikkat çeken Vali Bilmez, Van'ı korona virüs salgını açısından büyük bir riske sokan bu faaliyetleri yapanların 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma İmdat telefonlarına bildirilmesini istedi. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA, GÜVENLİK KUVVETLERİMİZE VE DESTEK GRUPLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Korona virüs salgını ile mücadelede önemli mesafe katedildiğini ifade eden Vali Bilmez, "Bu süreçte mücadeleyi ön saflarda birlikte sürdürdüğümüz sağlık görevlilerimiz, emniyet ve jandarma teşkilatımızı tebrik ediyorum. Vefa Sosyal Destek Grupları'nda görev alan, kamu kuruluşlarımızda özveri ile çalışan, salgın sürecinde sorumluluk duygusu ile görevini yerine getiren her düzeydeki kamu çalışanlarına teşekkür ediyorum." dedi.

TEDBİRLERE UYARAK SALGINDAN KURTULACAĞIZ
Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da riskli dönemleri geride bırakma çabası içinde olduklarını belirten Vali Bilmez, "Riskli dönemleri yavaş yavaş aşıyoruz. Şuan yine önemli ölçüde riskli bir dönemden geçiyoruz kurallara uyarsak bu zorlu süreçten hep birlikte kurtulacağız inşallah. Bizler devletin bütün kurumları olarak sizlerin sağlığı için çabalıyoruz, lütfen sizler de kendi sağlığınızı düşünerek dikkati elden bırakmayın. Şu ana kadar Van halkının büyük çoğunluğu bu süreçte bizlere her türlü desteği verdi, yardımcı oldu ve olmaya da devam ediyor. Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan uyarıları dikkate alıp uygulayan, İçişleri Bakanlığımız ve Van İl Hıfzısıhha Kurulumuz tarafından alınan tedbirlere uyarak, salgınla mücadelede destek veren halkımıza gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Devlet olarak Van halkının her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Biz Van halkına güveniyoruz, halkımız da bize güveniyor ve güvenini boşa çıkarmayacağız" dedi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR