Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan sahil yolunda incelemeler

Van'da ziyaretlerine 2. Günde devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Van sahil yolunda incelemelerde bulundu

Van 15.10.2023 03:33:00 0
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz
Tarih: 15.10.2023 03:34

Cumhurbaşkanı Yardımcısı  Cevdet Yılmaz, Tuşba ve Edremit ilçelerindeki yatırımların toplu açılış ve temel atma törenindeki katılımın ardından Van Gölü sahil yolu projesini ziyaret etti.

Çeşitli programlar kapsamında Van’da  bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz, yapımı süren sahil yolunda incelemelerde bulundu. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V.  Ozan Balcı, Vanlıyı Van Gölü ile buluşturacak proje hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a bilgiler sundu. 12 kilometrelik sahil yolu ve 1100 dönümlük rekreasyon alanında  yürüyüş yolları, sosyal donatıları, restoran, büfeler ve dinlenme alanları yer alacak.

Vanlıları, Van Gölü’nün eşsiz doğası ile buluşturacak olan ve sahil kesimini cazibe merkezi haline getirecek olan mega projede; 30 metre genişliğinde sahil yolu, 9 bin metre bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma alanları, seyir terasları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, ahşap yürüyüş ve bisiklet yolları, spor ve çocuk oyun alanları, otoparklar, peyzaj, yeşil alan, aydınlatma, mescit ve tuvaletler yer alıyor.

Ayrıca çevre dostu belediyecilik örneği sergileyen Büyükşehir Belediyesi, proje alanında bulunan sazlık ve doğal yaşam alanları da koruyarak, vatandaşları, kentin en büyük değeri olan Van Gölü’nün doğasıyla buluşturuyor.


YAZARLAR