Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 31 Mart'ta Van'dan güzel haberler alacağız

Van'da konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Van'da birlik, beraberlik gördüğünü belirterek, "31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Van'dan çok güzel haberler alacağız." dedi.

Van 16.10.2023 12:42:00 0
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 31 Mart
Tarih: 16.10.2023 12:43

Van'da konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Van'da birlik, beraberlik gördüğünü belirterek, "31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Van'dan çok güzel haberler alacağız. Bizler Van'ın hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Türkiye yüzyılı Van'ın da yüzyılı olacak. 86 milyonla birlikte Türkiye yüzyılını inşa edeceğiz" dedi.

Cuma günü akşam saatlerinde Van'a gelen ilk olarak Van İş Dünyası Buluşmasına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumartesi günü ise Van YYÜ 2023-2024 Akademik Yılı Açılışı ve Fahri Doktora Tevdi Töreni, Tuşba ve Edremit Belediyeleri toplu açılış törenine ve AK Parti'de düzenlenen teşkilat buluşmasına katıldı.

Van'dan önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, teşkilatın önemine vurgu yaptı. Van'da iyi bir birlik ve beraberliğin yakalandığını belirten Yılmaz, AK Parti'nin her zaman kendini yenileyen, geliştiren bir parti olarak yoluna devam ettiğini ifade etti.

AK Parti Van İl Başkanlığı'nda düzenlenen teşkilat buluşmasına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Eski Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, İl Başkanı Emre Güray, AK Parti önceki dönem Milletvekili Abdullahat Arvas, AK Parti MKYK üyesi Zahir Soğanda, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Yunus Emre Mukus ve partililer katıldı.

GÜRAY: "TEŞKİLATIMIZ SON DERECE MOTİVEDİR"

İlk olarak söz alan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, "Bugün çok önemli bir misafiri konuk ediyoruz. Aslında misafir değil, bizzat kendi evine geldi. AK Parti Van Teşkilatı olarak Cumhurbaşkanı Yardımcımızı ilimizde misafir ettiğimiz için son derece gururlu ve onurluyuz. AK Parti Van İl Teşkilatı olarak 694 mahallede stratejik eylem planımızla bu kentin özlenen, beklenen ve 13 ilçede, büyükşehirin tekrar kazanılması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bu şehir 2007 yılında %53 oy aldı. Dolayısıyla bizim 140 bin üyemiz var. 140 bin üyemizle aynı hanede oturan yaklaşık 300 bin seçmenimiz var. Bize daha önceden oy vermiş üyelerimiz mevcut. Bizlerin tek stratejisi aslında bizim en büyük rakibimiz kendimiziz. Bizim rakip partiyle bir rekabetimiz yok. Kendi içimizde rekabetimizin olduğunu düşünüyoruz. Biz de bu strateji ile göreve geldikten sonra bütün AK Partili ailesini kucaklayarak, birlikte yol alarak, kendimize bir istikamet belirledik. Hep birlikte bir yol izlemeye karar verdik. Nitekim o yolda da inşallah 31 Mart 2024 seçimlerinde tekrar bütün ilçeleri, büyükşehiri Ak kadrolarla yeniden buluşturacağımıza inancımız tam. Teşkilatımız son derece motivedir. Bu salonda gerçekten dava erleri mevcuttur. İlk günden bugüne inandıkları yol neyse, o yolun peşinden giden ağabeylerimiz, ablalarımız ve kardeşlerimiz var. Sizleri bir kez daha Van'da ağırlamaktan onur duyuyoruz ve sizleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görmek bizleri hem motive ediyor, hem onurlandırıyor, hem de özgüven aşılıyor" dedi.

YILMAZ: "AK PARTİ BİR HAREKETTİR, BİR DAVADIR"

Daha sonra söz alan ve önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, teşkilatın önemine vurgu yaparak, "Teşkilat bizim evimiz. Yıllarca genel merkezde de genel başkan yardımcısı olarak görev yaptım. 7 yılı aşkın süre devlet bakanlığı, başbakan yardımcılığı dönemiz vardı. Ardından Cumhurbaşkanımız genel merkezde bize görevler tevdi etti. Tanıtım, medya, ekonomi ve dış ilişkiler 3 ayrı genel başkan yardımcılığı yaptım. 5 yıldan fazla genel merkezimizde görev yaptım. Partimizin çok çok önemli olduğunu buradan özellikle ifade etmek istiyorum. AK Parti bir harekettir, bir davadır. Basit bir parti değildir. Çok önemli kökleri olan, medeniyet projesinin bugünkü siyasetteki yansımalarıdır. Dolayısıyla AK Parti hareketinin öneminin altını hepimizin çizmesi gerekiyor. Bu hareketin merkezi, omurgası partidir. Parti olmazsa hükümet yok, belediye yok, belediye meclis üyeleri yok. Dolayısıyla esas olan partidir. Partimiz güçlü oldukça, toplumun güvenini kazandıkça, toplumla bütünleştikçe, diğer konular kendiliğinden zaten gelir. Dolayısıyla AK Parti her zaman kendini yenileyen, geliştiren bir parti olarak yoluna devam ediyor. En son 7 Ekim'de olağanüstü kongremizi gerçekleştirdik. Van'dan da gerçekten yoğun bir katılım vardı. Türkiye'nin 81 vilayeti oradaydı. AK Parti'ye yaraşır, demokratik olgunluk içinde, hiçbir aşırılılığın olmadığı, yabancı heyetlerin de yakında takip ettiği bir kongre oldu. Kongre günü yabancı heyetlerle biraz ilgilendim. Kongreden ne kadar etkilendiklerini bizzat gördüm. Hatta bazıları biz 'bunu nasıl kendi ülkemize, partimize taşıyabiliriz' dediler. Çok güzel bir ortam olduğunu, çok yüksek bir heyecan olduğunu söylediler. Özellikle gençlerin heyecanı hepsini çok etkilemişti. Heyetten birisi 'bu kongrede zafer kazanmış bir partinin enerjisini gördük' dedi. 'Güçlü, galip gelmiş, zafer kazanmış, öz güven bir parti gördük' dediler. Bu da bizi son derece mutlu etti. Bu vesileyle tekrar bütün delegelerin güvenoyunu alan Cumhurbaşkanımızı, Kurucu Genel Başkanımızı tebrik ediyoruz. MKYK'mız, diğer parti kurullarımız yeniden teşkil etti. Hepsine başarı diliyoruz" diye konuştu.

YILMAZ: "EKONOMİNİN DÜŞMANI BELİRSİZLİKTİR"

Milletle birlikte siyaset yapan bir parti olduklarını söyleyen Yılmaz, "Van'dan da bir arkadaşımız MKYK'da var. Şu anda başka vilayetlerde yaşıyor olsalar da Van kökenli 3-4 arkadaşımız MKYK'da yer bulmuş oldu. Bütün MKYK üyelerimize de başarılar diliyoruz. İnşallah daha sonra seçim sürecine yoğunlaşacağız. Mayıs ayında çok tarihi bir seçimi yaptık. Milletimiz başkanını seçti, meclisini seçti. Cumhurbaşkanımıza net bir sonuçla desteğini tazeledi. Mecliste de çok net bir çoğunlukla Cumhur İttifakı dedi, AK Parti dedi. Allah bu milletten razı olsun. AK Parti siyasetinin merkezinde millet vardır. Biz milletin bağrından çıkmış bir partiyiz. Milletle birlikte siyaset yapan bir partiyiz. Dolayısıyla bizi gücümüz milletin desteği ve duasıdır. Bu desteği ve duayı veren milletimizden Cenabı Allah bir kez daha razı olsun. Buna layık olmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte belirsizliklerde kalktı. 5 yıl boyunca artık memleketi kimin yöneteceği belli, meclisimiz belli. Genel idaremiz şekillendi ve belirsizlikler ortadan kalktı. Ekonominin düşmanı belirsizliktir. Siyasi belirsizlik olduğu zaman, ekonomide de istikrar olmaz. Bu seçimle birlikte siyasi belirsizlikler ortadan kalktı. Artık yolumuza belirsizliklerin olmadığı bir ortamda devam ediyoruz. Teknik belirsizlikleri de programlarımızla, planlarımızla ortadan kaldırıyoruz. Orta vadeli programımızı ilan ettik. Gelecek hafta 12. kalkınma planımızı meclisimize arz edeceğiz. Ardından bütçemizi sunacağız. Dolayısıyla biz planlı, programlı bir şekilde 5 yıl yapacaklarımızı birer birer hayata geçiriyoruz ve geçirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

YILMAZ: "BÜTÜN GÜCÜMÜZLE MİLLETİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ"

Milletin talepleri ve beklentileri doğrultusunda hareket ettiklerini söyleyen Yılmaz, "Başkaları ne tartışırsa tartışsın, fazla ilgilenmeye gerek yok. Bizim gündemimiz milletin gündemidir. Milletin önceliği neyse, beklentisi neyse siyasetimizin esası da odur. Dolayısıyla biz milletimizin talepleri ve beklentileri doğrultusunda içeride, dışarıda hareket etmeye devam ediyoruz. Ekonomimizde bazı zorluklarımız var, farkındayız. Onları aşmaya gayret ediyoruz. Bir taraftan büyük bir deprem yaşadık, onun yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Ağırlıklı olarak bu yıl ve önümüzdeki yıl yükümüz var. Sonra nispeten rahatlayacağız. Diğer yandan büyümemizi, istihdamımızı ihracatımızı sürdüreceğiz ve Allah'ın izniyle büyüdükçe, güçlendikçe ortaya çıkan refahı değişik kesimler ve bölgeler arasında adaletli bir şekilde dağıtmaya devam edeceğiz. Bütün gücümüzle milletimizin yanında olacağız. 2024 yılı Mart ayında yerel seçimleri gerçekleştireceğiz. Genel seçimleri geride bıraktık. Başkanı ve Meclis üyelerini seçtik, şimdi sıra yerel seçimlere geldi. Belediyeler yerel kalkınma ve yerel demokrasi için çok çok önemlidir. Belediyeyi kişisel kariyeriniz ve basamak için kullanırsanız veya ideolojik amaçlarla kullanırsanız o belediyeden hizmet gelir mi? gelmez, ama belediyeyi halkın isteklerine bakarak, samimi bir şekilde bütün kaynaklarını halkın hizmetine kullanacak bir anlayışla değerlendirirseniz belediyeden vatandaşın hayatını iyileştirecek çok hizmetler üretirsiniz. Bizim amacımız budur, biz her zaman gerçek belediyeciliği savunduk, lafta belediyecilik yapmadık. Belediyelerimiz samimi ve vatandaşlara hizmet edecek anlayışla çalışıyor. Genel seçimler bitti, ideolojisi olanlar nerede ne konuşuyorsa gidip konuşsun. Demokratik ortam içinde fikir hürriyeti var. Herkes suç işlemediği sürece, teröre bulaşmadığı sürece fikrini özgürce ifade etsin ama belediye işi hizmet işi, gönül işi, samimiyet işidir. Gerçek belediyecilikle inşallah daha fazla ilimizi, daha fazla ilçemizi Mart seçimlerinde buluşturacağız. Van'dan da bu anlamda çok şey bekliyoruz. Van İnşallah yerel seçimde hizmet istediğini, gerçek belediyecilik istediğini, iyi belediye başkanlarını istediğini ve hizmette vatandaşın önceliklerine odaklı belediyecilik istediğini ortaya koyacak. Mevcut başarılı çalışmalarımızı takdir ederken, yeni hizmetlere de İnşallah zemin hazırlayacak" dedi.

YILMAZ: "LÜTFEN MİLLETİMİZE GİDELİM"

Teşkilatların önemine vurgu yapan Yılmaz, "Teşkilatlar çok önemli, bugün belki bin kişiyle görüştüm. Van YYÜ, Tuşba Belediyesi ve Edremit Belediyesi'nin çeşitli açılışlarını gerçekleştirdik. Toplasam bin kişiyle bire bir sohbet etme fırsatı buldum. Van'ın nüfusu 1 milyon 130 bin, bin kişiyle görüştüm.  Demek ki Van'ın binde biri etmiyor ama teşkilat sahaya bin kişilik kadro ile çıksa, her biri bin kişiyle görüşse bir milyon insan eder. Bütün Van'a ulaşır. Teşkilatın anlamı bu, teşkilat güçlü bir şekilde sahaya inecek. Ne milletvekillerine belediye başkanları hiçbiri tek başlarına tüm topluma ulaşamazlar ama teşkilat bir yayılsa bütün topluma ulaşır. Teşkilatın farkı budur. Dolayısıyla sizlerden iki şey bekliyoruz. Lütfen milletimize gidelim. Öncelikle milletimizi dinleyin ama laf olsun diye değil can kulağıyla dinleyin. Milletimiz bize ne diyor? Öncelikleri nedir? Hükümet'ten ne bekliyor? Yerel yönetimden ne bekliyor? Bunları teşkilatımızın çok iyi dinlemesi ve vekillerimize, bizlere, Hükümete aktarması lazım. Birinci beklentimiz budur. Vatandaşı dinlemeniz, vatandaşın taleplerini, beklentilerini, önceliklerini, kaygılarını, önerilerini, bizlere iletmenizdir. İkinci beklentimiz konuşmanız, bizler iş yapmaktan konuşmaya vakit bulamıyoruz. Hep söylüyoruz, onlar konuşur AK Parti yapar diyoruz ama bizimde biraz konuşmamız lazım. Konuşmayınca da meydan başkalarına kalıyor. Hiçbir hizmet yapmamış olan, vatandaşın en küçük sorununu çözmemiş olanlar kalkıp konuşuyorlar ve biz hiçbir şey demiyoruz. Böyle bir şey olmaz, konuşmamız lazım, anlatmamız lazım. Hizmetlerimizi ve zihniyetimizi anlatacağız. Demokrasi de, kalkınmada neler yaptık, hangi atılımları yaptık, neleri başardık. Bizim bunları anlatmamız gerekiyor. Anadil konusundaki serbestlikten başörtüsüne, düşünce özgürlüklerine, temel hak ve hürriyetlere varıncaya kadar yaptıklarımızı halkımıza söylemeliyiz" diye konuştu.

YILMAZ: "VAN'DA BİRLİK, BERABERLİK GÖRDÜM"

Demokraside sessiz devrimler yaptıklarını söyleyen Yılmaz, "Bunları anlatacağız. Demokrasiyle ilgisi olmayanlar sabah akşam demokrasi diyorlar biz bu kadar demokratik adım attık hiç bahsetmedik. Böyle bir şey olmaz. Bundan sonra anlatacağız. Kalkınma sürecinde yaptıklarımızı milletimize anlatacağız. Uluslararası ilişkilerde Türkiye'nin nereye geldiğini, Doğu Akdeniz'den Libya'ya, Karabağ'dan Balkanlara nerelere elimizin ulaştığını, gücümüzün ulaştığını, mazlumlar için neler yaptığımızı anlatacağız. En son Filistin konusunda Cumhurbaşkanımız çok dirayetli, güçlü bir tavır ortaya koydu. Bütün dünyaya örnek tavır ortaya koydu. Bütün bunları bizim vatandaşlarımızla paylaşmamız, anlatmamız gerekiyor. Bunları yaparken de birlik beraberlik içinde olacağız. Siyasette kavgaya yer yok. Fikir ayrılığı olabilir, kardeşler arasında bile oluyor. Oturup medeni bir şekilde konuşursunuz. Her şeyin bir ortası bulunur ama hiçbirimizin kavga etmeye, kalp kırmaya, küsmeye, darılmaya hakkımız yok. Birliğin, beraberliğin olduğu yerde cenabı Allah bereket verir. Gerçekten yaptığımız işler bereketli hale gelir. Vatandaşın kalbine de tesir eder. Yoksa samimiyetsiz bir şekilde birbirimizle kavgalı olursak olmaz. O yüzden teşkilatlarımızdan rica ediyorum. Her şeyin başına birliği, beraberliği koyalım. Bunu bozmaya çalışanlara da fırsat vermeyelim. Benim bu gelişimde en sevindiğim noktalardan biri şu oldu. Van'da birlik, beraberlik gördüm. Valisiyle, belediye başkanlarıyla, milletvekilleriyle, teşkilatıyla güzel bir ahenk yakalanmış, cenabı Allah bozmasın, bozmaya çalışanlara da fırsat vermesin. Birlik beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz. İnşallah 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Van'dan çok güzel haberler alacağız. Bizler Van'ın hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Türkiye yüzyılı Van'ın da yüzyılı olacak. 86 milyonla birlikte Türkiye yüzyılını inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Van'daki programları son bulan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, kentten ayrıldı.


YAZARLAR