Edremit Kaymakamı Türkman, kadınlarımız burada sosyalleşiyor

Edremit Kaymakamı Türkman, kadınlarımız burada sosyalleşiyor

Van 25.06.2022 12:51:00 0
Edremit Kaymakamı Türkman, kadınlarımız burada sosyalleşiyor
Tarih: 25.06.2022 12:52

VANGÖLÜ TV ÖZEL 

Van’ın Edremit kaymakamlığına bağlı 7 tane Aile Destek Merkezinde 2978 kursiyerin yaptığı el emeği ürünler Edremit kent merkezinde düzenlenen program ile sergilendi. Açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlanan programa Van valisi Dr. Ozan Balcı, il protokolü, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  
Açılışta konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, “Kadınların yıl boyunca yaptıkları el emeği ürünlerin açılışını burada yapmaktan çok mutluluk duyuyorum” dedi. 
Vangölü TV mikrofonlarına sergi ile ilgili konuşan Edremit Kaymakam Muhammet Fuat Türkman ise duygularını şu ifadelerle aktardı:
 Burada toplam 53 kurs açtık.  Kursiyer sayımız ise 2978 dir. Çok sayıda branşta kurslarımız var. Bunlar;  dikiş- nakış, el sanatları, okuma yazma gibi. Kadınlarımız Aile Destek Merkezlerine gelerek burada sosyalleşmiş oluyorlar. Yeni arkadaşlar ediniyorlar, el becerileri gelişiyor, okuma -yazma bilmeyen vatandaşlarımız burada okuma -yazma öğreniyorlar. Kısacası kadınlarımızın sosyalleşmeleri için çok güzel bir ortam oluşuyor.
  A dan z ye bütün giderleri devletimiz tarafından karşılanıyor. Kadınlarımızdan istediğimiz öyle kurslara gelip devam etmeleridir.  Ayrıca buradaki kursiyerlerimizin ürettikleri ürünlerin hepsi kendi çalışmalarıdır. İsteyen kursiyerlerimiz satışlarını gerçekleştirebilecekler.
Kaynak: Vangölü TV


YAZARLAR