Tarih: 13.09.2024 00:36

Eğitim Bakanı Tekin: 'Narin'in Okulunda Psikososyal Destek ve Öğretmenlik Mesleği Kanunu Planları'

Facebook Twitter Linked-in

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber'de eğitimle ilgili gelişmeleri değerlendirdi ve canlı yayında soruları yanıtladı.

DİYARBAKIR'DA EĞİTİMDE ACI BAŞLANGIÇ

İlkokul öğrencisi Narin Güran'ın Diyarbakır'da vefatı sonrasında eğitim öğretim yılının üzüntüyle başlaması ve öğrencilere sağlanan psikososyal destek hakkında konuşan Bakan Tekin, bu olaydan büyük bir üzüntü duyduğunu ifade etti.

EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN TRAVMA DESTEĞİ

Tekin, eğitim öğretim yılının açılışını Narin'in okulu olan Tavşantepe İlkokulu'nda yaptıklarını ve çocukların yaşadığı travmayı atlatmaları için gerekli tedbirlerin alındığını dile getirdi.

YENİLİKLER VE VELİVİZYON PLATFORMU

Bakan Tekin, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte uygulamaya konan yeniliklerden ve oluşturdukları Velivizyon Platformu'ndan bahsetti ve özellikle okul-aile iş birliğine değindi.

MESLEKİ EĞİTİMDE ÖNEMLİ ADIMLAR

Tekin ayrıca mesleki eğitimle ilgili Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi hakkında bilgi verdi, bu çerçevede zanaat atölyeleri kurulduğunu ve meslek liseleri içinde yeni mesleki ve teknik Anadolu liselerini hayata geçirme planlarından söz etti.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KANUNU TEKLİFİ

Millî Eğitim Bakanı, öğretmenlikle ilgili Meclis'e getirilecek olan kanun teklifi ve Millî Eğitim Akademisi kurulması hakkında açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM MATERYALLERİNE İHTİYAÇ YOK

Bakan Tekin, mevcut eğitim materyallerinin yeterli olduğunu, ek kaynağın gereksiz olduğunu vurgularken, velilere ve öğretmenlere dışarından alınan materyallere karşı uyarıda bulundu.

ÖĞRETMEN ATAMALARI VE MÜLAKAT SÜRECİ

Yapılacak olan 20 bin öğretmen ataması hakkında bilgi veren Bakan Tekin, bu sürecin KPSS ve mülakat sonuçlarının yüzde 50-50 dikkate alınarak yapılacağını, Danıştay kararına göre atamaların başlayacağını ifade etti.

AKRAN ZORBALIĞINA SIKI TAKİP

Bakan Tekin şiddet ve akran zorbalığı konusunda okullarda alınan tedbirler ve bu yılki şube seçimlerinde yaş aralığına verilen önem hakkında konuştu.

VELİLERE DİJİTAL BAĞIMLILIK ÇAĞRISI

Son olarak Bakan Tekin, aileleri dijital bağımlılık konusunda çocuklarına örnek olmaları konusunda uyardı ve bu mücadelenin ailelerle birlikte yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —