Gençlerden Sabah Namazı Buluşması

Van’ın İpekyolu İlçesi Gövelek Mahallesi gençleri Hüsrev Paşa Camisinde düzenlenen ‘Sabah Namazı Buluşması’ programına katıldı.

Eğitim 2.05.2019 22:17:25 0
Gençlerden Sabah Namazı Buluşması
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van’ın İpekyolu İlçesi Gövelek Mahallesi gençleri Hüsrev Paşa Camisinde düzenlenen ‘Sabah Namazı Buluşması’ programına katıldı.

GENÇLER İLGİ GÖSTERDİ
Gövelek Mahalle Cami İmam-Hatibi Metin Arvas’ın “Gençliğe Değer Projesi” kapsamında ilgilendiği gençler ile tarihi Van Kalesi içerisinde bulunan Hüsrev Paşa Camii, Kaya Çelebi Camii ve Horhor Medresesi Camilerine yönelik düzenlediği gezi programına gençler büyük ilgi gösterdi.

28 Nisan 2019 Pazar günü Hüsrev Paşa Camisi’nde Sabah Namazı Buluşması etkinliği ile başlayan program, sabah kalvaltısı ile devam etti. Daha sonra tarihi camilerin de içinde bulunduğu alan, cami İmam-Hatibi Ahmet Hüsrev Koyuncu tarafından gençlere tanıtıldı.

GENÇLER BÜYÜK HEYECAN YAŞADI
Van Kalesi içinde bulunan Mesire alanında piknik tarzında devam eden program, futbol, çuval yarışı, halat çekme ve güreş gibi yarışmalarla gençlerin büyük heyecan yaşamasına neden oldu. Oldukça eğlenceli vakit geçiren gençler aynı gün akşam saatlerinde mahallelerine geri döndü.

GENÇLER İLGİ VE DEĞERİ HAK EDİYOR
Mahalle İmam-Hatibi Metin Arvas, çocuk ve gençlerle sürekli ilgilendiğini, mahallede belirli program dâhilinde ev sohbetleri düzenlediğini ve bu sohbetlere özellikle gençlerin çok ilgi gösterdiğini söyledi. 

Gençlerin sohbet ve etkinlik programlarına yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Metin Arvas, “Gençler, kendileri ile ilgilendiğimiz ve onların her türlü konu ve sorunu için çözüm üretmeye çalıştığım, mahalle aralarında onların ortamlarına katılmaya ve oyunlarına eşlik etmeye çalıştığım için beni ailelerinden birisi olarak görüyor. Ayrıca İlköğretim okulunu zaman zaman ziyaret ediyorum, okul idaresi ve öğretmenler ile sohbet ediyor ve maddi durumu zayıf olan öğrencilere kırtasiye ve kaynak kitap desteğinde bulunuyorum. Çocuklar ve gençler bizim geleceğimiz. Biz onlara sahip çıkarak geleceğimize sahip çıkmış oluyoruz” dedi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR