Cumhurbaşkanlığı Esnaf Destek Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Mart 2020 günü açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi içerisinde yer alan esnaf destekleri ile ilgili kararname Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ekonomi 25.03.2020 11:02:01 0
Cumhurbaşkanlığı Esnaf Destek Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart 2020 günü Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında, virüsün etkilerini azaltmak adına alınan ekonomik tedbirleri açıklamıştı.

Virüs salgınının ilk ortaya çıktığı günlerden itibaren, Türkiye olarak hızlı kararlar alarak ve süratle uygulamaya geçirerek ülkenin bu krizden en az şekilde etkilenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini vurgulayan Erdoğan, Ekonomik İstikrar Kalkanı adını verdiğimiz bir paketle Kovid-19 salgınının etkilerini azaltmak için toplamda 100 milyar liralık bir kaynak setini devreye alıyoruz." açıklamasını yapmıştı.

100 milyar liralık bir kaynak setini ile açıklanan 21 Maddelik Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi içerisinde yer alan esnaf destekleri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Kararname koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler sonucunda işlerinin olumsuz etkilendiğini beyan ederek talepte bulunan esnaf ve sanatkârların Halkbank’a olan kredi borçlarının, Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemeleri 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenme imkanı getiriyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR