Faruk Alpaslan; Hedefleri ekonomik darbe

Van Hızır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve siyasetçi Faruk Alpaslan, yabancı güçlerin FETÖ örgütü ile birlikte ülkemizde ekonomik bir darbe girişimine soyunduğunu belirterek, “15 Temmuz’da yapamadıkları darbeyi, şimdi ekono

Ekonomi 1.12.2016 12:50:28 0
Faruk Alpaslan; Hedefleri ekonomik darbe
Tarih: 01.01.0001 00:00

7 Haziran seçimlerinde siyasete soyunduğu için; Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Eğitim Birimi Yönetim Kurulu Üyeliği, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanlığı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF)Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerinden istifa eden ve şimdi Van Hızır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı görevini sürdüren Faruk Alpaslan, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

 

“YENİ İHANETLER PEŞİNDELER”


Ülkenin üzerinde birilerinin kara bulutlar gezdirdiğini ve Türkiye’yi sıkıntıya sokmak için her türlü ihaneti gerçekleştirdiğini anlatan Faruk Alpaslan, bazı güçlerin; Gezi olayları, 17-25 Aralık darbesi ve 15 Temmuz ihaneti ile başaramadıkları darbe girişimlerinin ardından, yeni bir yöntem izlediklerinin altını çizdi.


Alpaslan, Türkiye’yi ekonomik darbe ile çökertmek için yeni ihanetlerin peşinde olan güçlere karşı herkesin uyanık olmasını isteyerek, “Çeşitli oyunlarla başaramadıkları darbeyi, şimdi ekonomik bir hamle ile başarmak istiyorlar. Tüm milletimizin bu konuda uyanık olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz kalkışmasının çok acımasız olduğunu hatırlatan Alpaslan, “15 Temmuz günü FETÖ tarafından haince ve zalimce bir darbe girişimi oldu. Ancak milletimizin birlikteliği ile bu darbe girişimi başarısız oldu. Darbecilerin, silahları, tankları, helikopterleri ve uçakları işe yaramamıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, ‘Onların tankları, topları, uçakları varsa ben şuna inanıyordum sokaklardaki o milyonlarca vatandaşımın imanı vardı. Bu darbe girişimi yüzünden; 208 vatandaşımız şehit olmuş, 232'si ağır olmak üzere bin 500'e yakın kişi de yaralanmıştır. Bununla birlikte Türkiye'nin hiçbir yerinde sokağa çıkarak darbecilere destek olan tek bir sivil vatandaşımız olduğuna dair haber hamdolsun gelmedi. Bu bakımdan 15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği büyük ders olarak bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatırımızdan çıkmayacaktır’. Şimdi bu darbe girişiminde başarılı olamayanlar, yeni ve farklı yöntemler uygulayarak Türkiye’yi ekonomik anlamda çökertmek istiyor” diye konuştu.


ALPASLAN, DOLARIN SEYRİNİ YIL YIL AÇIKLADI


Alpaslan, Ak Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından, 2013 yılı sonlarına kadar doların değerinin Türk Lirası karşısında pek yükselmediğini, ancak bazı güçlerin devreye girerek bu seyri değiştirdiğini ifade etti.

 

Doların değerinin, 2013 yılı ortalarındaki Gezi olaylarına kadar genelde 1.50 ile 1.80 TL arasında değiştiğini belirten Alpaslan, ancak sonraki süreçte Türk Lirası’nın değer kaybetmeye başladığını, doların ise değerini artırdığını söyledi. Alpaslan, 17-25 Aralık girişimi ile 15 Temmuz Darbe kalkışmasının bundan büyük rolü olduğunu söyleyerek, sonraki süreçte ise uygulanan ekonomik darbe ile doların değerinin 3,50’lere kadar yükseldiğini söyledi.


Doların, 14 yıllık seyrini anlatan Alpaslan, “Bakın Ak Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında dolar 1.70 TL idi. 2007 yılına kadar dolar sürekli düştü ve 1.13 TL’ye kadar geriledi. 2008 yılında yeniden 1.70 TL olan dolar, 2010 yılına kadar yine düşüşe geçerek 1.50 TL civarında seyretti. 2011 ve 2012 yıllarında 1.80 TL olan dolar, Gezi olaylarının olduğu 2013, 17-25 Aralık darbe girişimi ve 15 Temmuz 2016 kalkışması ile birlikte yeniden yükselişe geçti. 1.77 TL’den, 3.00 TL’lere kadar yükselen dolar, şimdi ise bazı güçlerin de devreye girmesi ile 3.50 TL’lere kadar yükseldi. Ancak halkımızın dövizlerini bozdurarak bu oyunu da bozacaklarına yürekten inanıyorum. Bu ekonomik savaşı da mutlaka kazanmalıyız. O yüzden sosyal medyada başlatılan, ‘Ne kadar euro ve dolar varsa bozduruyoruz’ kampanyalarını da çok önemsiyorum. Ben de çevremdeki herkese dövizlerini bozdurmalarını söylüyorum. İnşallah bu dönemi de hep birlikte atlatacağız” ifadelerini kullandı. Kaynak: Van Bölge Gazetesi - Bişar Ulutaş
 


YAZARLAR