Van Tekstil Kent Kaynak İsrafı mıdır?

“NİKE Van’da Üretilebilir mi?” Başlığı ile Van Basın Haberleri sitemizde yayınladığımız analiz haberimiz üzerine Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak, “ Kurtarıcı beklemekten vazgeçmeliyiz, “Van Tekstil Kent Kaynak İ

Ekonomi 22.10.2016 02:32:10 0
Van Tekstil Kent Kaynak İsrafı mıdır?
Tarih: 01.01.0001 00:00

 “NİKE Van’da Üretilebilir mi?” Başlığı ile Van Basın Haberleri sitemizde yayınladığımız analiz haberimiz üzerine Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak, “ Kurtarıcı beklemekten vazgeçmeliyiz, “Van Tekstil Kent Kaynak İsrafıdır” gibi değerlendirmeler yaparak yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.
 

Van Basın Haberleri olarak Van ve bölgede fısıltı halinde konuşulan ancak öne çıkmayan konularını kamuoyunda gündeme getirmek ve tartışmaya açarak çözüm üretilmesi için ilgililerin dikkatini çekmeye çalışıyoruz.

Bu çerçevede dün akşam yayınladığımız “NİKE Van’da Üretilebilir mi?” başlıklı haberimizde Yeşim Tekstil’in tüm dünyanın yakından tanıdığı Nike, Zara, Burberry, Massimo Dutti, Hugo Boss, Banana Republic, Calvin Klein, Gap, Old Navy, Tchibo, Esprit, Schlafgut gibi markalara ilave olarak ABD’li spor giyim markası Under Armour’u da üretmeye başlayacağını yazmıştık.

Yine aynı haber içerisinde Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya’nın Hürriyet Gazetesi’nden Elif Ergu ile yaptığı söyleşide anlaştıkları son marka için 1 ya da 2 fabrika daha kuracaklarını, Güneydoğu ve İç Anadolu Bölgelerine yatırım yapmak istediklerini belirtiyordu..

Biz de Van Basın Haberleri olarak “Acaba Van Güç Birliği Platformu’nun belirleyeceği birkaç kişi Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya’nın kapısını çalamaz mı, ‘Yeni fabrika için yer arayışına gerek yok. Van’da bulunan tekstikent sitesinde hazır fabrika çok’ diyemez mi? Eğer, 2023 için 1 milyar dolar ihracat hedefiniz varsa, bunu ancak Yeşim Tekstil ve benzeri dev şirketlerle sağlayabilirsiniz.” demiştik.

Haberimiz üzerine yazılı açıklama gönderen Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak tartışma yaratacak önemli iddialarda ve önerilerde bulundu.

Irak açıklamasında şöyle dedi;

1) Nike Van’da yatırım yapmaz, biz de kurtarıcı beklemekten vazgeçmeliyiz. Gaziantep-Kayseri gibi iller kendi yatırımcılarıyla büyüdüler.

2) Bölgedeki girişimciyi sahaya indirecek, beyin ve sermaye göçünü önleyecek teşvikler verilsin, gerisini bölge insanı yerine getirir.

3)2023 yılı için 1milyar ihracat hedefini belirleyenlere sormak lazım nasıl?  Bunlar popülist hamasi söylemlerdir.

4)Tekstil kent kaynak israfıdır, bu konu gündeme geldiğinde dile getirdik. Bunun yerine Turizm Kent-Tarım-Kent önerisinde bulunduk.

5)Güç Birliği Platformu’nun, yeni düzenlenen teşvik paketinin tebliğleri yayınlanmadan bir çalışma yapması çok iyi olur.

 

 

VAN BASIN HABERLERİ


YAZARLAR