Emeklilerin Feryadı Ankara'ya Taşınıyor: CHP'den Miting Çağrısı!

Haykırışların Ankara'da yankılanacağı Büyük Emekli Mitingi için geri sayım başladı.

Van 23.05.2024 16:06:41 0
Emeklilerin Feryadı Ankara
Tarih: 23.05.2024 16:06

CHP'DEN ANKARA'DAKİ MİTİNGE KATILIM ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, Ankara'da gerçekleştirilecek olan Büyük Emekli Mitingi için tüm emeklilere katılım çağrısında bulundu. CHP'nin 81 il örgütü tarafından eş zamanlı olarak yapılan basın açıklaması ile duyurulan etkinlik, 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te Tandoğan Meydanı'nda yapılacak. Basın toplantısına Bedirhanoğlu'nun yanı sıra parti yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

“KRİZE KARŞI DURUŞ”

Bedirhanoğlu tarafından yapılan açıklamada, 16 milyonu aşkın emeklinin düşük gelirleri ve yaşam koşulları altındaki zorluklarına dikkat çekildi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ekonomik krizin faturasını emeklilere ve diğer vatandaşlara ödetmeye yönelik politikalarına karşı çıkacaklarını vurgulayarak, mevcut durumun adaletsizlik olduğunu ifade etti.

ENFLASYON ALTINDA ERİYEN MAAŞLAR

Emeklilerin maaşlarının yılın ilk dört ayında eridiğine dikkat çeken il başkanı, mevcut hükümetin emeklilere yönelik politikalarının yetersiz olduğunu eleştirerek, emeklilerin yaşadığı zorlukları öne çıkardı. Avrupa ülkeleri ile emekli aylıklarının karşılaştırılmasını yaparak, Türkiye'de emeklilere reva görülen koşulları sert bir dille kınadı.

EMEKLİLERE YAPILAN MUAMELE

Bedirhanoğlu, Türk emeklisinin sosyal ölüme terk edildiğini, temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldiğini belirtti. Emeklilerin lütuf bekleyen değil, haklarını arayan bir konumda olduğunu ve en düşük emekli aylığının asgari ücretle aynı seviyede olması gerektiğini ifade etti. İntibak yasasının hayata geçirileceği günü kazanç olarak betimleyerek, tüm emeklilere ve emekçilere mitinge katılma çağrısında bulundu.

Etkinlik tarihi yaklaşırken, emekli vatandaşların sesini duyurmak ve mevcut politikalara karşı duruş sergilemek amacıyla Ankara'da düzenlenecek olan Büyük Emekli Mitinginin hazırlıkları sürüyor. CHP, bu mitingin, emeklilerin hakları konusunda dikkatleri çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak için önemli bir adım olduğunu vurguluyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR