Erciş Belediyesi çalışmalarına devam ediyor

Van'ın Erciş Belediyesi tarafından ilçede yürütülen çalışmalar aralıksız sürdürülmeye devam ediyor.

Van 20.10.2023 14:03:00 0
Erciş Belediyesi çalışmalarına devam ediyor
Tarih: 20.10.2023 14:04

Van’ın Erciş Belediyesi tarafından ilçede yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Erciş belediyesi tarafından ilçede eğitim veren ilk, orta ve lise düzeyindeki okulların kantinlerine yönelik sağlıklı gıda satışı denetimler devam ediyor. İlçede bulunan Derimevi Mahallesi ve Çetintaş Mahallesinde; mahalle içi çevre düzenleme  ve reglaj çalışmaları devam ediyor.  Kışla Mahallesinde; Kaldırım karo taşı ve bordür döşeme çalışmaları devam ediyor. Erciş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne  bağlı ekipler tarafından, vatandaşların kullanımına açık alanlarda yabani ot temizliği ve çim biçme çalışması yapılarak yeşil alanlar ve kaldırımlar, daha estetik bir görünüme kavuşturuluyor.
Pay Mahallesi, Gümüşoluk Mahallesi ve Hocaali Mahallelerinde yol düzenleme ve stabilize çalışmaları devam ediyor. Erciş genelinde temizlik çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Belediye ekiplerince ilçe merkezi ve ilçeye bağlı tüm kırsal mahallelerde başlatılan kum, taş ve çöp  toplama çalışmalarıyla mahalleler daha hijyen ve temiz hale getiriliyor. 

Erciş’te atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak çevreye ve ekonomiye kazandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında 20 adet atık plastik geri dönüşüm kutusunun montajını yapılarak, hizmete sunuldu. Erciş Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığıyla ortak yürüttüğü sıfır atık projesi kapsamında , Sahilkent mahallesinde 20 adet atık plastik geri dönüşüm kutusunun montajını yaparak, hizmete sundu. Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri içinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakılmasını hedefleyen Erciş Belediyesi,  ilçe genelinde sürdürdüğü geri dönüşüm çalışmaları ile doğaya verilen zarar sona erecek. 


YAZARLAR