Erek Dağı nerde? Erek Dağının yüksekliği ne kadar?

Erek Dağı Türkiye'nin doğusunda yer alan bir dağ silsilesidir. Bu dağ, Büyük Erek ve Küçük Erek isminde iki ana dağdan oluşur.

Van 5.10.2023 16:35:00 0
Erek Dağı nerde? Erek Dağının yüksekliği ne kadar?
Tarih: 05.10.2023 16:35

Erek Dağı Türkiye'nin doğusunda yer alan bir dağ silsilesidir. Bu dağ, Büyük Erek ve Küçük Erek isminde iki ana dağdan oluşur. Tırmanış için en uygun mevsim yaz mevsimi olsa da dağda bulunan buz şelalesine de tırmanış gerçekleştirilmiştir. Peki Erek Dağı nerde yer alıyor? Dağın yüksekliği ne kadar? İşte Erek Dağıyla ilgili tüm merak edilenler...

Erek Dağı Türkiye'nin doğusunda yer alır.Erek Dağı, Büyük Erek ve Küçük Erek isminde iki ana dağdan oluşuyor. Erek Dağı eşsiz manzaralarıyla turistler tarafından pek çok ilgi görüyor. İşte Erek Dağıyla ilgili haberimiz

Van’da 5 günlük hava durumu Van’da 5 günlük hava durumu

EREK DAĞI NERDE?

Erek Dağı, Türkiye'nin doğu bölgesinde Van'ın merkezinde bulunan bir dağdır. Van'ın 2. yüksek noktası olan bu dağ, merkezde bulunduğundan ulaşımı kolaydır. Dağdan eşsiz Van Gölü, Süphan Dağı, Artos Dağı, Van ili ve Edremit ilçesi rahatlıkla görülebiliyor. Ayrıca bu dağda Doğuda özellikle çok meşhur olan Uçkun adlı bitkiye rastlanıyor.

EREK DAĞININ YÜKSEKLİĞİ NE KADAR?

Erek Dağı, Van'ın 2.yüksek doruğudur. Bu dağ, 3204 metre yüksekliğindedir. Ayrıca Erek Dağı, Büyük Erek ve Küçük Erek dağı olarak ikiye ayrılır.

EREK DAĞINA TIRMANAN VAR MI?

Bu zamana kadar Erek Dağına pek çok kişi tırmanmıştır. Özellikle dağın zirvesi temmuz, ağustos ve eylül aylarında kar almadığı için tırmanış için en uygun mevsim yaz mevsimidir.

23 Nisan 2017 tarihinde Tunç Fındık adında profesyonel dağcı, bu dağa kışın çıkmayı denemiş ve başarılı olmuştu. Pek çok yerde haberi yapılan Tunç Fındık'ın da aralarında bulunduğu tırmanış ekibi, bölgenin zenginliğini tanıtmak adına Erek Dağı'ndaki buz şelalesine tırmanış gerçekleştirmişlerdi.

Kentin sahip olduğu potansiyele dikkati çekmek ve bölgenin dağcılık alanında gelişimine katkı sunmak amacıyla Van'a gelen dağcılar, Van Patika Doğa Sporları Kulübü üyeleriyle Erek Dağı'nın buz şelalesine tırmandılar.

"Doğa sporları açısından büyük potansiyel var"

Ayrıca dünyaca ünlü dağcı Tunç Fındık yaptığı açıklamada, 
"2017'de buraya gelerek ilk tırmanışı gerçekleştirmiştik. Bugün de bir tırmanış yaptık. Buz tırmanışının imkanı doğuda çok fazla ve değerlendirilmesi gereken büyük bir mecra. Van'ın ve bölgedeki diğer illerin her yerini gezmek gerekiyor. Van önemli rol oynuyor. Bu şelaleye 15 dakikalık araç yolculuğu ve 1 saatlik yürüyüşle ulaşabiliyorsunuz. Günübirlik gelerek tırmanış yapabiliyorsunuz. Çok önemli bir imkan. Dağların ortasında bir o kadar da kente uzak olan bir yer burası. Doğa sporları açısından büyük bir potansiyel var. Devletin buraların tanıtılması, doğa sporlarının gelişmesi ve turizmin 12 aya yayılması konusunda verdiği desteği artırması gerekiyor."

"Buz tırmanışı yapmak isteyen dağcıları bekliyoruz"

Patika Doğa Sporları Başkanı Mustafa Bingol ise Erek Dağı'ndaki buz şelalesinin tırmanış yapmak isteyen dağcılar için önemli bir değer oolduğunu belirtti. Amaçlarının ise  Van Gölü havzası, buzul tırmanışının açısından önemli olduğunu vurgulayarak bu tür etkinler düzenleyip buraların tanıtımını yapmak olduğunu belirtti.


Anahtar Kelimeler: nerde? Dağının yüksekliği kadar?

YAZARLAR