GEÇMİŞTE HDP’YE OY VEREN SEÇMENLERE ÇAĞRI!

HDP yönetimi Vanlı seçmenleri Hıristiyan, Ermeni veya LGBT’li (İb..) milletvekilleri tarafından temsil edilmeye mi layık görüyor?

Van 13.05.2023 12:59:00 0
GEÇMİŞTE HDP’YE OY VEREN SEÇMENLERE ÇAĞRI!
Tarih: 13.05.2023 13:06

HDP Van’da ortalama olarak yüzde 60 civarı seçmenin oyunu alıyor. Her türlü şartta HDP’ye oy veren kemik olarak tanımlanan seçmen sayısı yüzde 15-20 arasında.

Yüzde 40-45 oranındaki seçmen ise fanatik olmayan, kendi yaşamının daha kaliteli olması, sorunlarının çözülmesi, çocuklarının hayata sağ salim tutunmasını, huzur ve dirlik içerisinde yaşamayı isteyen halkımızdan meydana geliyor.

HDP KÜRT PARTİSİ DEĞİL
07 Haziran 2015 seçimlerinde 80 milletvekili ile seçimlere giren HDP’nin o dönem Eş Başkanı olan Selahattin Demirtaş yaptığı ilk açıklamasında temsil ettiğini iddia ettiği Kürt halkının herhangi bir konususun ve sorununu yeni dönemde çözeceğiz demek yerine Ermeni soykırımını tanıyoruz” demişti.

14 Mayıs seçimleri öncesinde görüştüğüm, daha önce HDP’ye oy veren birçok seçmen, “Anladık ki HDP Kürt Partisi değil. Gazetecisin bunu yazarsın ama bizi yazma” diyerek HDP’ye oy veren seçmenlerin Kürt Halkı üzerinde oynanmak istenen oyunun farkında olduklarını…….

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ…

 

 

 

 


YAZARLAR