Cuma Namazı için corona virüs tedbiri alındı mı? 13 Mart'ta Cuma Namazı kılınacak mı?

Sosyal medyada Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın sosyal medya hesabı kaynak gösterilerek 13 Mart 2020 Cuma günü Cuma Namazının kılınmayacağı yönünde çok sayıda paylaşım yapıldı. Kafası karışan vatandaş Cuma Nam

Genel 13.03.2020 12:47:40 0
Cuma Namazı için corona virüs tedbiri alındı mı? 13 Mart'ta Cuma Namazı kılınacak mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın sosyal medya hesabından yapılmış gibi gösterilen ekran görüntüleri ile 13 Mart 2020 Cuma günü Cuma Namazı kılınmayacağı şeklinde iddialar gündeme getirildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada gerçek dışı olan bu tür paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği, Cuma Namazının kılınmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Güçlü’nün yaptığı açıklamada “Önemli Duyuru Corona Virüsü nedeniyle 13 Mart Cuma günü, Cuma Namazı'nın kılınmayacağına dair Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Sosyal medya hesabından yapılmış gibi gösterilen ve gerçekle ilgisi olmayan bir ekran görüntüsünün, çok sayıda sosyal medya gruplarında paylaşıldığı öğrenilmiştir. Söz konusu paylaşım GERÇEK DIŞIDIR. Cuma Namazının kılınmaması gibi bir durum söz konusu değildir. İtibar edilmemesi istirham olunur” denildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR