FETÖ'nün 'Paralel çözüm' planı varmış

Devlet içinde bir virüs gibi yayıldığı belirlenen FETÖ’nün, terör örgütlerini de hedef aldığı ortaya çıktı. Örgütün çözüm süreci döneminde PKK’nın içine de sızma girişimleri olduğu, bunu da PKK ile bağlantı kuran imamla

Genel 12.08.2016 04:16:19 0
FETÖ
Tarih: 01.01.0001 00:00

FETÖ’nün PKK ile ilgili de paralel bir çözüm süreci planı olduğu öğrenildi. Kuzey Irak’taki  imamlarından PKK ile dolaylı görüşenler olduğu belirtiliyor. İşte PKK imamı diye adlandırılan bu imamlar, sözde PKK içine yerleştirecekleri adamlarla örgüt içinde de etkili olabilmeyi hedeflemiş. Böylece PKK’nın kendi kontrollerinde en azından etkinliklerinde olabileceği hedefleri konulmuş. 


HEDEF FAKİR AİLELER

FETÖ’nün bu hedefe ulaşmak için yine okulları kullandı. Bölgede açılan okullarla dar gelirli Kürt çocukları tuzağına düşürmeyi, ücretsiz eğitim ve ailelere sağlanan desteklerle kendilerine bağlamayı planladığı öğrenildi. Örgütün bu amaçla  devlet okullarındaki FETÖ üyesi öğretmenleri, dershaneleri, öğrenci yurtlarını, STK’lar aracılığıyla yapılan eğitim ve sosyal faaliyetleri kullandığı belirtiliyor. Burada gençleri PKK’nın elinden kurtarmak için mücadele verdikleri imajı yaratarak devletten de destek aldılar. Ancak arka plandaki hedeflerinin yetiştirdikleri Kürt gençleri ile PKK içine sızma ve etkili pozisyonda FETÖ’cülerle istenilen doğrultuda hareket etmesini sağlamaktı. Bölgedeki FETÖ imamlarının görev süreleri boyunda PKK’ya sızma ve örgütün paralel çözüm planı doğrultusunda amaçlarına ulaşma anlamında birbirlerine “Bana nasip olmadı belki siz başarırsınız” diyerek görev devri yaptıkları da öğrenildi. PKK’nın FETÖ’cülerin faaliyetlerinden zaman zaman haberdar olduğu, kimlikleri belirlenen imamların da öldürüldüğü de belirtiliyor.

 

PKK’YA  BİLGİ  TAŞIYORLAR

PKK’nın 25 Temmuz 2015’te Ceylanpınar’da iki polis memurunu öldürdüğü saldırı gibi bir çok kanlı saldırının arkasında da FETÖ’cü teröristlerin olma ihtimali değerlendiriliyor. Öte yandan sonraki süreçte polisin ve askerin PKK’ya yönelik operasyonlarının sızdırılmasında da FETÖ’cülerin etkili olduğu tespiti yapılıyor. 15 Temmuz sonrası ise bu işbirliğinin daha güçlenmesi bekleniyor. FETÖ ile PKK arasındaki işbirliği özellikle son dönemde PKK’nın FETÖ’cü yapılanmayla ilgili telsiz anonslarına yansıyan işbirliği çağrılarıyla da ortaya çıktı. PKK’nın FETÖ’nün devlete ait bilgilerini kullanarak terör saldırılarını artırmaya çalışacağı belirtiliyor.


YAZARLAR