Hayrullah Tanış: Gençlerimizi sözde değil özde seviyoruz

Gürpınar Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Van Kahvaltı Günü etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, gençleri sözde değil özde sevdikleri için iş ve istidam oluşturup, gençleri iş ve aş sahibi yapmak için çal?

Genel 5.06.2021 18:07:01 0
Hayrullah Tanış: Gençlerimizi sözde değil özde seviyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi 

Gürpınar Belediyesi tarafından Dünya Kahvaltı Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte gençleri ağırlayan Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, gençleri sözde değil özde sevdiklerini ifade ederek, gençlere olan sevgsini kuru nasihatler ve boş vaatlerle değil, hayallerini gerçekleştirmelerine destek olarak gösterdiklerini söyledi. 

GÜRPINAR BELEDİYESİ HALKIN BELEDİYESİ
Halkın Belediyesi haline getirdikleri Gürpınar Belediyesi’nde gönül belediyeciliği kapsamında çalışmayı prensip edindiklerini ifade eden Belediye Başkanı Tanış, “Göreve geldiğimizden bu yana Gürpınar’da birçok kriteri değiştirerek, belediyemizi halkın belediyesi haline getirdik ve milletin kaynaklarını millete hizmet için seferber ettik. Sosyal, kültürel ve hizmet belediyeciliği başta olmak üzere birçok alanda gönül belediyeciliği yaparak, bölgemizin gördüğü zararı ve hizmet açığını kapatmak için seferber olduk. Bu nedenle birçok projeye imza attık, atmaya da devam edeceğiz.” dedi. 

GENÇLERİMİZİ SÖZDE DEĞİL ÖZDE SEVİYORUZ
Gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için destek olduklarına dikkat çeken Başkan Tanış, “Gençlerimizi sevmek yetmiyor, gençlerimize nasihat etmek yetmiyor, bir şehri inşa edersiniz fakat gençliğini ihya edemezseniz, ihya edemediğiniz o gençlik inşa ettiğiniz şehirleri başınıza yıkar. Bu şiarla istihdama yönelik projelerimiz var. İstihdam projelerimiz için hayaldir dediler seçim vaadidir dediler, gerçekleşmeyeceğini söylediler. Çok şükür hayaldi gerçek oldu, 15 gün içerisinde tekstil fabrikamızın açılışı gerçekleşecek" dedi.

TEKSTİL FABRİKASI 10-15 GÜN İÇİNDE AÇILACAK
Seçim çalışmaları sırasında gençlere istihdam sözü verdiğini ve bunu gerçekleştirmek için çalıştığını belirten Başkan Tanış, “Seçim vaadi dedikleri sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Gençler ile ilgili hayalimiz olan istihdam sözümüzü yerine getirmeyi Rabbim bize nasip etti. Tekstil fabrikamızın makinaları geldi ve kuruluyor. 10-15 gün içerisinde fabrikamız çalışmaya başlayacak” dedi. 

TEKSTİL FABRİKASINA ELEMAN ALIMI NASIL YAPILACAK?
Tekstil fabrikasına eleman alımları için çeşitli söylentiler çıkarıldığı ve bunlara itibar edilmemesi gerektiğini belirten Başkan Tanış, “Eleman alımları ile ilgili mülakatlar başladı. Eleman alımları ile ilgili çok kirli söylentiler dolaştığına tanık oluyoruz.  1300 civarında kardeşimiz buraya müracaat etmiş. Biz kimsenin ismini buraya vermiyoruz. Hayrullah Tanış akrabalarını alıyor diyorlar. Allah’a şükür Gürpınar’ın hepsi benim akrabamdır. Akrabalarımı alıyorum, onlar öyle bilsinler. Fakat mülakatlar çerçevesinde alınacak personel belirleniyor. Çünkü nihayetinde burası bir özel sektör, işe yarayacak, işi yapabilecek kalifiye elemanlar alınacak. Burada da biz insanlarımızı da müteşebbis firmayı da serbest bıraktık, bütün müracaatları da oraya yönlendiriyoruz. İşe alınacaklarda iki şartımız var, bir tanesi Gürpınarlı olacak, ikinci şartımız da Gürpınar’da ikamet ediyor olacak. Biz ilçemizdeki insanlarımıza istihdam sağlayabilmek için bu iki şartı getirdik. Çünkü biz toplum olarak işsizlikten kaybediyoruz.  Evine ekmek götürecek işi olan genç yanlışa bulaşmaz.” diyerek istihdamın önemine dikkat çekti.

GÜRPINAR’DA İŞSİZ KİMSEYİ BIRAKMAYACAĞIZ
Gürpınar’da istihdam oluşturacak üretim tesislerinin yapımının devam edeceğini belirten Başkan Tanış, “Yatırımcılarımızı Gürpınar’a yatırım yapması konusundaki çağrımızı yineliyorum. Bu kapsamda üretim tesislerimizin yapımı devam edecek. Çağrımız üzerine Gürpınarlı bir işadamımız kendi imkânları ile burada bir tekstil fabrikası yapıyor. İmar ile ilgili çözülmesi gereken konuları çözüme kavuşturuyoruz. DAKA ile görüşmelerimiz de var. Gürpınar’da işsiz kimseyi bırakmama hedefimizi gerçekleştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Toplumu üretebilir ve kendi ayakları üzerinde durabilir hale getirmeye çalışacağız” dedi.

HOŞAP PROJESİ START ALDI
Hoşap projesinin temellerinin kazılmaya başladığını belirten Başkan Tanış, “Yakın zamanda temel atma töreni yapacağız, kesin olmayan bilgiye göre Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Muharrem Kasapoğlu’nun katılma ihtimali var. İnşaatı devam eden 250 kişilik spor salonumuz, gençlik merkezimiz ve fabrikamızın açılışını Sayın Bakanımızın katılımı ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca Gürpınar içerisinde yaklaşık 2,5 Km uzunluğunda 5 milyonluk proje ile gerçekleştirdiğimiz prestij cadde çalışmamız var. 

Seçim vaadi diye eleştirdikleri Hoşaptaki projemizi gerçekleştirmek için karşılaştığımız sorunları çözerek aşmaya çalışıyoruz. Bunun için ilgili kurumlarla izin konusundaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her bir kurum kendi başına çalışıyor, şu an çözüm aşamasına geldi, birinci etabın temelini atıyoruz, ikinci etabın da ihalesine bu hafta çıkıyoruz. Üçüncü etabın da parası hazır, son bir izni kaldı, onu da alır almaz, bu yıl içinde yüzde 80’ini halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz." dedi. 

HOŞAP TURİZMİ VE EKONOMİSİ CANLANACAK
Hoşap’ta yapılan proje ile turizm ve ekomoninin canlanacağını söyleyen Başkan Tanış, “Proje kapsamında 70-80 dükkân yapılacak. Ayrıca Hoşap Projesi kapsamında 1+1 konutlar da yapılacak.  Çünkü öğretmenlerimiz Hoşaptan ve köylerinden Van’a geliş gidiş yapıyorlar. Yazın dahi zor olan bu ulaşım, kışın büyük sıkıntılara ve aksamalara neden olabiliyor. Bu evler yüzlerce öğretmenimizin Hoşap’ta kalmasına vesile olacak, bu da şehrin gelişimine katkı sunacak. Ayrıca turizm de bundan olumlu etkilenecek. Orada yaklaşık 4-5 yüz yıllık Osmanlı’dan bize kalan bir kültür mirasımız var. Hoşap’ta 500 yıllık bir han var, ahır olarak kullanılan bu tarihi yapının turizme kazandırılması için önümüzdeki hafta Kültür ve Turizm Bakanımız ile bir görüşmemiz olacak. Burayı kapalı çarşı bir bir proje ile turizme kazandıracağız. Biz 18’inci madde uygulayarak gerçekleştirdiğimiz bu projeleri insanımıza zarar vermeden gerçekleştiriyoruz. Hoşap Van’ın doğuya açılan kapısıdır, Van’a gelen misafirleri karşılayan güzel bir yüzü haline dönüşecek. İran ve Hakkari yönünden gelenler için bu olumlu bir etki oluşturacak. Buradan da vereceğim mesaj: Demek ki AK Belediyecilik gelince bir şeyler değişiyormuş.” dedi.
 

Kaynak: İkinisan Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR