İkinci Darbe Girişimi Olur mu?

Türkiye 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi bir darbe girişimi yaşadı.. İkinci bir darbe girişimi daha olacak iddiaları Türkiye gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Gazeteci Ziya Türk gündemdeki 2. darbe girişimi iddialarını değerlendirdi...

Genel 26.09.2016 00:36:26 0
İkinci Darbe Girişimi Olur mu?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi bir darbe girişimi yaşadı..  Darbecilerin harekete geçtiği ilk dakikalarda Başbakan Binali Yıldırım tarafından "Asker içindeki FETÖ mensubu bir grubun kalkışması" olarak tanımlanarak bastırılacağı belirtilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından halkın meydanlara çağrılması ile sabaha kadar bastırılan, bazılarının da işgal girişi olarak tanımladığı darbe girişimi gündemdeki önemini korumaya devam ediyor.

 

15 Temmuz 2016 Cuma gününden bu yana farklı zamanlarda değişik basın ve yayın organlarında, televizyon programlarında 2. bir kalkışmanın yapılacağı, devlet içerisinde gizlenmiş olan, uyuyan hücre olarak tanımlanan FETÖ'cülerin yakın bir zamanda yeniden darbe girişiminde bulunacağı, amacın darbe yapmaktan çok Türkiye'yi bir kaosa sürüklemek, iç karışıklık çıkmasını sağlamak, ülkenin bazı bölgelerinde kantonlar oluşturarak ülkenin bölünmesi ve yönetilemez hale getirilmesi iddiaları yer alıyor. 

Yazısında gündeme gelen iddiaları değerlendiren Gazeteci Ziya Türk, bakın nasıl tespitler yaptı ve hangi önerilerde bulundu? 

İşte Gazeteci Ziya Türk'ün yazısı: 

 

İkinci Darbe Girişimi Olur mu?

Bazı basın yayın organlarında veya televizyon kanallarında ikinci darbe girişimi olacak yönünde farklı iddialar gündeme getiriliyor.

 

İddialara göre, "örgütlü ve planlı bir şekilde düzenlenecek olan bazı toplantı ve gösterilerde güvenlik kuvvetleri içinde yer alan uyuyan FETÖ hücreleri tarafından halkın üzerine ateş açılacağı ve bunun üzerine bir ayaklanma başlatılmak isteneceği" belirtiliyor. 

 

Çıkarılacağı iddia edilen iç karışıklıktan kendi vatandaşlarını korumak için İngiltere başta olmak üzere bazı ülkelerin Türkiye'ye asker çıkarıp güya güvenli bölge oluşturacağı, aslında bunun "vatandaşlarımı kurtarıyorum" görüntüsü ile Türkiye'nin kantonlaştırılma, bölünme ve işgal senaryosu olduğu ifade ediliyor.. 

 

Bu haberler veya açıklamalar için "doğru" demek kadar, "yok canım öyle şey mi olurmuş" diyerek yok saymak da hata olur. 

 

O zaman bu tip haberlerin içeriğinde yer alan bilgiler en ince detayına kadar incelenmeli ve vakit geçirmeden gereken tedbirler alınmalı.. Ayrıca bu tip haberlerin halk üzerindeki olumsuz etkilerini de ortadan kaldırmak için özel bir çalışma yapılmalı.. 

 

İkinci bir kalkışma olacak veya uyuyan hücreler harekete geçecek haberleri ile karşılaştığımda ilk bakışta yaptığım analizi sizlerle paylaşmak istiyorum. 

 

İkinci darbe olacak haberlerinin 3 yararlı 3 zararlı olmak üzere 6 etkisi olabilir.. 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


YAZARLAR