İzmir adliyesi önünde patlama

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki İzmir Adliyesi mevkiinde patlama meydana geldiği bilgisi geldi.

Genel 5.01.2017 16:00:06 0
İzmir adliyesi önünde patlama
Tarih: 01.01.0001 00:00

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki İzmir Adliyesi mevkiinde patlama meydana geldiği bilgisi geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

 

İzmir Bayraklı'da bulunan adliye binasının hakim ve savcıların girşi çıkış yaptıkları, araçlarını parkettikleri otoparka yakın ve mesai saatinin bitişine yakın bir zamanda C Kapısı'nın önünde, saldırı yapmak üzere gelen aracı polisin farketmesi üzerine, bir terörist aracı patlatırken diğer teröristler kaçmaya çalıştı. Görgü tanıklarından polis ile girilen çatışma sonucu kaçmaya çalışan öldürüldüğü bilgisi verildi. Adliye giriş kapısında 3 terörist tarafından yapılan saldırı sonucunda iki terörist etkisiz hale gelmişken bir tanesi kaçtı.

 

Öldürülen teröristin üzerinden bomba ve roket malzemesi çıkması kapsamlı bir saldırı planlandığı izlenimi veriyor. Ancak hedefine ulaşıp eylemi yapamadılar.

 

İzmir'de 20 FETÖ üyesinin yakalanması sonrası yargılamasının yapılacağı Bayraklı adliyesine saldırının yapılması ayrı bir önem taşımaktadır.

 

Patlamanın gerçekleştiği yerin etrafta çok sayısa iş merkezinin bulunması nedeniyle yoğun insan sirkülasyonunun olduğu bir nokta.

 

Olay yerinden gelen ilk bilgilere göre 2'si polis 7 yaralı bulunuyor.

 

Adliye binası güvenlik nedeniyle boşaltılmış durumda.

 

Kaçan bir teröristin yakalanması için polis olay yerindeki opersyonlarına devam ediyor.

Saldırı terör örgütü PKK orjinli veya yasa dışı silahlı sor terör örgütü eylemi izlenimi veriyor..