Van Lidersiz ve Sahipsiz...

Gazeteci Ziya Türk, 'Van Lidersiz ve Sahipsiz' başlıklı yazısında, siyasilerin ve STK temsilcilerinin kentin ve halkın sorunlarını kendi konumlarından daha çok düşünmediğini, bu yüzden kent ve halk konusunda bir araya gelemediklerini belir

Genel 10.01.2017 20:01:19 0
Van Lidersiz ve Sahipsiz...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gazeteci Ziya Türk, "Van Lidersiz ve Sahipsiz" başlıklı yazısında, siyasilerin ve STK temsilcilerinin kentin ve halkın sorunlarını kendi konumlarından daha çok düşünmediğini, bu yüzden kent ve halk konusunda bir araya gelemediklerini belirtti. 

 

Yazısında, yapılan basın açıklamalarında ve toplantılarda söz alan siyasilerin ve STK temsilcilerinin, dava, Van, halk, esnaf, tüccar, yarıtımcı diyerek söze başladıklarını, ancak kentin ve halkın sorunlarının çözüme kavuşmak yerine katlanarak arttığını dile getirdi. 

 

"Siyasiler ve STK'lar Van'ın ve halkın sorunları ile ilgileniyormuş gibi yapıp, sorun üzerinden kişisel reklam yapıyorlar. Sorunlar reklama ihtiyaç oldukça göstermelik olarak gündeme getirilmesi ile hergeçen gün daha çok büyüyor. İçinden çıkılmaz hale gelen sorunların reklam malzemesi olarak kullanılarak çözüme kavuşturulması mümkün değil.Sorunları gerçek anlamda çözmek isteyen siyasiler ve STK temsilcileri, konumlarını kaybetmeyi göze almalı. Etrafını aydınlatırken eriyen bir mum misali, temsilciliğine soyundukları halkın sorunlarını bir an önce çözüme kavuşturmalı" diyen Ziya Türk'ün yazısı..

 

Van’ın lideri ve sahibi yok!

Biz gazeteciler bir yere davet edildiğimizde genel olarak, “acaba neden davet ediliyoruz, bizlere neyin sunumu yapılacak ve ne için destek istenecek” diye düşünmeye başlarız. Sadece bizlerle olmak ve sohbet amacı taşıyan bir kahvaltı organizasyonu ile bize verdiği değeri gösteren Yılmaz Kılıç Bey’e teşekkür ediyorum.

 

Söz ve davranışları ile göz boyamaya çalışanların, gazeteciler üzerinde başarılı olamadığını söylemek istiyorum. Zihinlerimizi tazeleyerek sahipsizliği büyük bir çoğunluk tarafından ifade edilen Van’ı düşünelim ve soralım. 

 

Söylenen sözler doğru ise Van’ın lideri ve sahibi nerede?  

 

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN

 


YAZARLAR