Van Milletvekili Arvas Azerbeycan kanalında soykırım gerçeğini açıkladı

Van Milletvekili Abdulahat Arvas Azerbaycan’da yayın yapan bir TV kanalına telekonferans yöntemi ile katılarak ABD Başkanı Joe Biden’ın skandal soykırım açıklaması ile ilgili açıklama yaptı.

Genel 29.04.2021 18:20:41 0
Van Milletvekili Arvas Azerbeycan kanalında soykırım gerçeğini açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Arvas katıldığı programda Biden’ın bu konuyu siyasi malzeme haline getirdiğini Arşivler incelendiğinde asıl katliamları Ermenilerin yaptığının görüleceğini belirtti.

Arvas açıklamasında, “Malumunuz Türkiye Osmanlının dağılmasından sonra birinci dünya savaşından sonra bazı olaylar olmuştur. Rusya, Fransa, Almanya ve İngiltere savaşlar olmuştur. Ermeni çeteler Rusya desteği ile Erzurum, Van, Bitlis ve Kars’ta birçok katliam gerçekleştirmişlerdir. 1912’den 1917 Rus harbine kadar bölgedeki Müslümanları katlediyorlar. Osmanlı döneminde 1908 ve 1909 yıllarında Abdulhamit tarafından Ermeni vatandaşlara milleti sadıka diye bu kitleye çok ehmiyet verilmiştir. Bunlar Avrupa’nın desteği ile silahlanmış ve Müslüman Kürt halkının katliamlarını gerçekleştirmişlerdir.” İfadelerini kullandı.

ABD OLAYI SİYASİ MALZEME HALİNE GETİRDİ 

Arvas açıklamanın devamında, “Bunlar hepsi bilinirken 24 Nisanda ABD Başkanı Joe Biden bunu siyasi malzeme haline getirerek Türkiye’de Ermenilerin katledildiğini ilan etti. Geçmişten bu güne Türk milleti ve devletleri hiçbir katliam gerçekleştirmemiştir. Bizim tarihimiz açık ve net olarak ortadadır. Biz Türkiye olarak bütün arşivlerimizi Dünyaya açıyoruz. Bilirkişiler istediği zaman gelip Türkiye arşivlerinde bu belgelere bakabilirler. Arşivlerde de Ermenilerin Müslüman halkı katledileceği görülecektir.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: İkinisan Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR