Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 30 Ağustos kutlamalarını sizler için derledik.

Genel 30.08.2018 12:45:01 0
Van, Muş, Bitlis ve Hakkari
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van

 

Van’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. 


Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Üsteğmen Doğukan Kaya’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile süren program, mehteran takımının gösterisi ve ardından askeri birliklerin geçişiyle sona erdi. 


Törene, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü M. Suat Ekici, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı. 

 

Erciş

 

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Van'ın Erciş ilçesinde de kutlandı. 


Kaymakamlık binası önünde yapılan törene, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Topçu Albay Kamil Tumba, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, askeri erkan, kamu kurum amirleri, oda ve sivil toplum örgütü başkanları, gaziler, şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı. 


Atatürk büstüne çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos mesajının okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve öneminin belirtildiği tören, kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile sona erdi. 

 

Başkale

 

Van’ın Başkale ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı. 


Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve öneminin belirtilmesinin ardından tören, tebriklerin kabulü ile sona erdi. 


Törene, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, Garnizon Komutan Vekili Piyade Binbaşı Bülent Yılmaz, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

 

Özalp

 

Van’ın Özalp ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. 


Özalp Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşma ile devam etti. Tebriklerin kabulü ile sona eren törene Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Vardar, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile vatandaşlar katıldı. 

 

Çaldıran

 

Van'ın Çaldıran ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. 


Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Topçu Teğmen Gökhan Acar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile devam eden tören, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar’ın tebrikleri kabul etmesiyle sürdü. Burada bir konuşma yapan Kaymakam Dündar, bin yıl önce yaşanan coğrafyada İslam ve gayri İslam saflarının mücadele ettiğini ve bu mücadelenin hâlâ da devam ettiğini vurgulayarak, “Zaman zaman şeklini kılıç ve kalkanla ortaya koyan, zaman zaman ekonomik saldıralar ve terörle devam eden bu mücadele bitmedi, bitmeyecektir. Çünkü bu kainat, hak ve batıl üzerine kurulmuştur. Özellikle İslam’ın sancaktarlığını yapmış olan bu coğrafyada, rahatlık ve huzur vermeyen unsurlar bulunmaktadır. Bu mücadeleyi dün atalarımız, bu gün bizler, yarın çocuklarımız yapacaklardır. Allah hiçbir zaman ülkemizi ve aziz milletimizi hak yolundan, İslam sancaktarlığından ayırmasın. Allah bu mücadeleyi İslam coğrafyasına nasip etmiş ve bizler de bu mücadelede görev yapmakla mükellefiz. Yeri gelir malımızla, yeri gelir canımızla, yeri gelir çocuğumuzla bu mücadeleyi yapmak zorundayız. Yoksa gaflete giren diğer milletler gibi bizler de yok olur gideriz. Bugün milyarlara varan Müslüman topluluğunda sadece sesini yükselten tek ülke Türkiye Cumhuriyeti’dir. Çok şükür geçmişte olduğu gibi mazlumun yanında yer alan, bu sancaktarlığı yapan tek ülke bizim devletimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bize düşen bu hak yolda devletimize, liderimize sahip çıkmaktır” dedi. 


Törene, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Cumhuriyet Savcısı Ali Saban, 1. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Sezgin Tosun, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

 

Varto

 

Muş'un Varto ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı. 


30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen tören; Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin, Garnizon Komutanı Personel Üst teğmen Ahmet Anzarli, Emniyet Müdürü Orhan Ağdaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, kamu kurum amirleri ile vatandaşların katıldığı törende, Personel Teğmen İnan Yusuf Karaca tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. 


Tören Kaymakam Mehmet Nuri Çetin'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi. 

 

Malazgirt

 

Muş’un Malazgirt ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. 


Kaymakamlık önünde düzenlenen törene Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Karaoğlan, İlçe Emniyet Müdürü İlker Eşki, Ak Parti İlçe Başkanı Kenan Deniz, MHP ilçe Başkan Yardımcısı Ayhan Altın, CHP İlçe Başkanı Mevlüt Güvenir, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya ve daire amirleri katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Personel Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Çiğit günün anlam ve önemi belirten konuşma yaptı. 


Tören, İlçe Kaymakamı Soner Kırlı’nın makamında tebrikleri kabul etmesi ile sona erdi. 

 

Muş

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü, tüm ülkede olduğu gibi Muş’ta da düzenlenen törenle kutlandı. 


Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir konuşma yapan Yüzbaşı Muhammed Sak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine değindi. Sak, “Bu zaferin elde edilmesinde olduğu kadar, kazanımların korunması için verilen her türlü mücadelede hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, vatanımızın her karışında bayrağımızın gururla dalgalanması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yad ederken, bu uğurda bizleri onurlandıran kahraman gazilerimizi de saygı, şükran ve minnetle anıyoruz” dedi. 


Şiirlerin okunduğu program, Vali Aziz Yıldırım’ın tebrikleri kabul etmesi ve Garnizon Şehitliği’nin ziyaret edilmesi ile sona erdi. 


Törene, Muş Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Garnizon Komutanı Albay Atilla Terzioğlu, vali yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve kamu kurumu müdürleri katıldı. 

 

Bulanık

 

Muş’un Bulanık ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. 


Kaymakamlık önünde düzenlenen tören Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Piyade Asteğmen Mert Kaya’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile devam eden tören, Kaymakam Hacı Arslan Uzan'ın tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi. 


Törene, Bulanık Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, İlçe Garnizon Komutanı İsmail Horzum, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Irmak, AK Parti İlçe Başkanı Ali Bulut, kamu kurum amirleri katıldı. 

 

Ahlat

 

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü törenle kutlandı. 


Ahlat Kaymakamlığı önünde yapılan tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlçe Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Bahri Sivaslıoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam eden tören, şiirlerin okunması, tebriklerin kabul edilmesiyle sona erdi. 


Törene Ahlat İlçe Kaymakamı Mustafa Akgül, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Selim Karakaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Emrah Alkan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Osman Ertan, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

 

Bitlis

 

Bitlis'te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü kutlandı. 


Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erhan Demir, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. 


Atatürk anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşma yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım’ın mesajlarının okunduğu program; şiirlerin okunması, Vali İsmail Ustaoğlu’nun tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi. 

 

Güroymak

 

Bitlis’in Güroymak ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıl dönümü törenle kutlandı.


Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve öneminin belirtildiği tören, tebriklerin kabulü ile sona erdi.


Törene Güroymak Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Erdemir, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

 

Hizan

 

Bitlis’in Hizan ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. 


Hükümet konağı önünde düzenlenen tören çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlçe Tabur Komutanı Ümit Duyu tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından tören; şiirlerin okunması, tebriklerin kabulü ile sona erdi. 


Törene Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Belediye Başkan Vekili Mustafa Korkmaz, Tabur Komutanı Ümit Duyu, kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı. 

 

Tatvan

 

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.


Tatvan Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Tatvan Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Hakan Yaşar tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Şiirlerin okunması ile devam eden program, tebriklerin kabulü ile sona erdi.


Programa, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kamu kurum amirleri, askeri erkan, STK temsilcileri, oda başkanları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

Hakkari

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Hakkari’de de törenle kutlandı. 


Valilik önünde düzenlenen tören Atatürk anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli Üsteğmen Bahadır Yağcılar tarafından günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmanın ardından Vali Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ile birlikte makamında tebrikleri kabul etti. 


Törene Vali Toprak’ın yanı sıra eşi Dr. Funda Toprak, Otluca Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, polis ve Mehmetçik katıldı. 

 

Goman Dağı

 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Mehmetçik ile vatandaşlar, 2071 rakımlı Goman Dağı'nın zirvesine çıkarak Türk bayrakları açtı. 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Mehmetçik ile vatandaşlar 30 Ağustos zafer bayramı etkinlikleri kapsamında Gomane Dağı'na yürüyüş gerçekleştirdi. 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığınca düzenlenen etkinlikte Mehmetçik ile vatandaşlar, Şemdinli Kapalı Spor Salonu'nda bir araya geldi. Buradaki etkinliğin ardından gruptakiler ilçe merkezindeki 2071 rakımlı Gomane Dağı'na 3 saatlik yürüyüşün ardından ulaştıkları zirvede dev Türk bayrakları açtı. Dağın zirvesinden bir süre Şemdinli'yi izleyen Mehmetçik ve vatandaşlar, Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde halaylar çekti. Yürüyüşe 3.Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, 34’üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Raret Kılıç ile AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül, teşkilat üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 


Şemdinli Eski İlçe Başkanı Tahir Saklı, "Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı Gaman Tepesine yürüyerek çıktık. Şemdinli gençliği, asker, polis, memur ve tüm arkadaşlarla burada bir program düzenlenmişti. Tugay Komutanımız sağ olsun ikramlarda bulundular. Şemdinli malumunuz yıllardan beridir, terörün etkisinde bir çok gün ilçenin dışına çıkamamıştır. Burada son dönemlerde huzur ortamını Goman tepesine ve yaylalara çıkabiliyoruz. Bu konuda gerçekten Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza ve güvenlik güçlerimize minnettarız. Rabbim bu güzel günleri elimizde almasın. Bu ülkemize zeval vermesin" dedi. 


YAZARLAR