Van şehidini gözyaşlarıyla toprağa verdi

İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan polislerden Soner İdil’in cenazesi törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'Bu topraklar bizlere vatan olarak bin yıldır milyonlarca şehit verilerek emanet e

Genel 12.12.2016 20:48:12 0
Van şehidini gözyaşlarıyla toprağa verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan polislerden Soner İdil’in cenazesi törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bu topraklar bizlere vatan olarak bin yıldır milyonlarca şehit verilerek emanet edilmiş, biz inşallah bu emaneti bizden sonraki nesillere sağlam teslim edeceğiz ve sonsuza kadar da yaşatacağız" dedi.

İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan polislerden Soner İdil için Van Yukarı Nurşin Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Şehidin naaşı, cenaze namazının ardından Akköprü Mezarlığına kadar omuzlarda taşındı. Törene katılan binlerce kişi ‘kahrolsun PKK’, ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘vatan sana canım feda’ sloganları eşliğinde cenazeye eşlik etti.

Şehidin mezarı başında okunan duaların ardından konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Değerli babanın vakur duruşunu ve büyüklüğünü görünce söylenebilecek tek şey var. Allah şehit olmaya hazır bu evlatları yetiştiren babalardan, annelerden razı olsun. Herkes bilsin ki bu anneler, bu babalar şehit olma yolunda yemin etmiş bu gençler olduğu sürece, sonsuza kadar inşallah birliğimiz, beraberliğimiz ve dirliğimiz devam edecektir. Herkes bunu bilsin ki, hainlerin hainlikleriyle ördükleri çoraplar, günün sonunda kesinlikle onların başına geçecektir. Herkesin bunu böyle bilmesi lazım. Bu topraklar bizlere vatan olarak bin yıldır milyonlarca şehit verilerek emanet edilmiş, biz inşallah bu emaneti bizden sonraki nesillere sağlam teslim edeceğiz ve sonsuza kadar da yaşatacağız” dedi.

“Bu babaların dik duruşları dünyaya ders niteliğindedir”
Buradaki konuşmasının ardından taziye evine geçen Bakan Arslan, burada aileye taziyelerini bildirdi. Okunan duanın ardından konuşan Bakan Arslan, teröre tepki göstererek, baba Mikdat ve şehit ağabeyleri Taner ve Caner’in dik duruşlarının dünyaya ders niteliğinde olduğunu söyledi. Bakan Arslan, “Her zaman uğrunda milyonlarca insanın şehit olup bizlere emanet bırakılan bu vatan topraklarını inşallah sonsuza kadar yine vatan olarak gelecek nesillere taşıyacaklar ve bu uğurda gerekiyorsa şehit olacaklar. Rabbim o yüzden hainleri ıslah etsin. Bizi çekemeyenler, ülkemiz üzerinde hain emeller besleyenlere ne yazık ki bunlar maşalık ediyorlar. Rabbim bunları ıslah eylesin, ıslah olmuyorlarsa Kahhar ismi ile kahru perişan eylesin. Bu mübarek günlerde duamız budur” ifadelerini kullandı.

Bakan Arslan, terör örgütlerine de mesaj vererek, “Ama bilsinler ki birliğimiz, beraberliğimiz nasıl ki dünden bugüne devam ediyor, bugünden yarına kesinlikle devam edecektir. İnşallah onların tuzaklarını biz bu insanların feraseti ile tekrar onların başına geçireceğiz. Hiçbir şekilde başarılı olma, hiçbir şekilde o kötü emellerine erişme şansları yok. Bizim isteğimiz bu yoldan insanımızın canına kastetmeden dönmeleri, doğru yola gelmeleridir. Doğru yola gelmiyorlarsa ve insanımızın canına kastetmeye kalkarlarsa ne duruma düştükleri belli. İster Kandil’de olsun, ister başka bir yerde olsun, inlerinde ne duruma düştükleri belli. Bugünden sonra onlara hayat hakkı yok. Tekrar özellikle Mikdat ağabeyimizin ailesine sabır diliyoruz. Ülkemize sabır diliyoruz. Güvenlik güçlerimize, emniyetimize başsağlığı diliyoruz. Şehit sayımız, 36 polis kardeşimiz ve 8 sivil kardeşimiz şehit oldu. Yaralılarımız var. Şehit olmaya yine varız. Bu konuda hiç şüphe olmasın. Ama tekrar söylüyorum, ülkemizin bekası için, huzuru için hainliklerinden vazgeçsinler, gelsinler huzurlu bir şekilde bu insanlarla birlikte yaşasınlar. Yoksa inlerinde ne hale düştükleri belli, hiçbir kaçışları yok. O yüzden sizlerin aracılığıyla şu mesajı da vermiş olalım. Bugünün özeti Mikdat Beyin vakur duruşudur, vakarıdır. Bize verdiği ve herkese verdiği derstir. Allah ondan razı olsun” şeklinde konuştu.

Bakan Arslan, taziye ziyaretinin ardından Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına geçti.


YAZARLAR