Ziya Türk Sordu; Yakalanan Kaçak Sigaralar Nereye Gidiyor?

Kamuouyunda merak konusu olan, güvenlik kuvvetleri tarafından yapılan çeşitli operasyonlarla yakalanan gümrük kaçağı sigaraların ne yapıldığını Gazeteci Ziya Türk 'Yakalanan Gümrük Kaçağı Sigaralar Ne Yapılıyor?' başlığı ile ya

Genel 28.11.2016 09:39:06 0
Ziya Türk Sordu; Yakalanan Kaçak Sigaralar Nereye Gidiyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gümrük kaçağı olarak yakalanan sigaraların akıbetlerinin ne olduğunu, imha mı edildiğini yoksa imha ediliyormuş gibi gösterilip yeniden piyasaya mı sürüldüğünü araştıran Gazeteci Ziya Türk, yetkililere sordu; Yakalanan Gümrük Kaçağı Sigaralar Ne Yapılıyor?


İşte Gazeteci Ziya Türk’ün Yazısı..

 

Yakalanan Gümrük Kaçağı Sigaralar Ne Yapılıyor?

 

Van İl Emniyet Müdürlüğü ve Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından son bir ay içerisinde yapılan operasyonlar neticesinde Tuşba ilçesinde 94 bin, Başkale ilçesinde 180 bin ve Edremit ilçesinde ise 70 bin paket gümrük kaçağı sigara yakalandı. Ayrıca son operasyonlar ile gümrük kaçağı peynir vs gibi gıda maddelerinin yanı sıra, Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından 103 Kg. eroin ele geçirildi. Operasyonlar ve ele geçirilen malzemeler hakkında yapılan basın açıklamaları ile kamuoyu zaman zaman bilgilendiriliyor. Buraya kadar olan kısım için güvenlik kuvvetlerini ve ilgili birimlerini tebrik ediyorum.

 

Yapılması gereken işlemler bir amaç ve mantık silsilesi içinde mevzuat çerçevesinde gerçekleştiğinde sorun olmaması gerekiyor.

 

Ancak yakalanan kaçak sigara haberlerinden sonra aklımı kurcalayan ve bir türlü cevap bulamadığım “Yakalanan gümrük kaçağı sigaralar ne yapılıyor? Yakalanan sigaralar imha mı ediliyor, yoksa imha ediliyor gibi gösterilip piyasaya mı sürülüyor?  İmha ediliyorsa Van’ın her köşe başındaki sigara satıcıları kaçak sigaraları nereden buluyor? Gümrük kaçağı sigarayı perakende satmak serbest mi? Sanat sokağının adeta kaçak sigara satış sokağına dönüştüğünü ilgililer bilmiyor mu?” gibi sorular var.

 

Benim cevap bulamadığım bu sorulara şayet siz cevap bulabilirseniz, lütfen yazının altındaki yorum bölümünden paylaşın ki hepimiz öğrenmiş olalım.

 

 YAKALANAN SİGARALARIN AKIBETİNİ BİLEN VAR MI?

 Uzun süredir aklımı karıştıran ve son günlerde 344 bin paket gümrük kaçağı sigara yakalanınca konuyu araştırmaya karar verdim. Yakalanan ve imha edilmek üzere gönderilen malzemeler gümrük kaçağı olduğu için 15 Kasım 2016 Salı günü Doğu Anadolu Gümrük Bölge Müdürü Mehmet Çelebi Bey’e sordum.
 

Yazının Devamını Okumak İçin TIKLAYIN


YAZARLAR