Ziya Türk, Vanlı siyasetçileri sorumluluğa davet etti

Etkili ve yetkili konumdaki siyasetçilerin sorumsuz davranışları ile Van'a ve Vanlıya kötülük yapıldığını söyleyen Gazeteci Ziya Türk, adam harcama döneminin sona ermesini istedi.

Genel 5.02.2017 19:32:04 0
Ziya Türk, Vanlı siyasetçileri sorumluluğa davet etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın tutuklanması üzerine Van Valisi İbrahim Taşyapan Kayyum olarak atanmıştı. Ardından da Genel Sekreter Vekili olarak görevlendirilen Mehmet Yaşar da çalışmaya başladı.

 

Göreve başladığından bu yana, cesur ve kararlı duruşu, 7/24 çalışma azmi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın  talimatları doğrultusunda hizmet üretmesi ile 70 gün içinde Vanlının gönlünde taht kurdu.

 

Genel Sekreterlik görevine asaleten atanması beklenen Mehmet Yaşar'ın yerine, Kayseri'den bir atamanın yapılması tepkilere neden oldu. Van'da yaşayan sağduyu sahibi kesimler 70 günden bu yana görev yapan ve her türlü riski üstlenen, çeşitli suikast girişimlerine muhatap olan, Genel Sekreter Vekili Mehmet Yaşar'ın kullanılıp harcandığı düşüncesi ile tepki gösterdi.

 

Tepkiler üzerine önceki gece ilerleyen saatlerde, Van Milletvekili Burhan Kayatürk'ün atamadan haberlerinin olmadığını açıklaması üzerine AK Partili siyasetçilere kamuoyu önünde ve sosyal medyada ilk kez tepki gösteren Gazeteci Ziya Türk, "Sayın Prof. Dr. Beşir Atalay, Sayın Burhan Kayatürk ve Sayın Zahir Soğanda 'ya soruyorum. Sıradan bir bürokrat ataması dahi yapılırken ilgili il milletvekillerinin ve İl Başkanı'nın haberi olmadan yapılamıyor, Kayseri'den Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ataması yapılırken size sorulmadı ve bilginiz yok öyle mi? Sayın Burhan Kayatürk "HABERİMİZ YOK" diye açıklama yapmış.. Bu ifade milletvekili olarak Van’ı temsil etmek adına bir ACZİYET ifadesidir..

 

BU DURUMDA SİZE İKİ ŞEY DÜŞER..
1- Size bilgi verilmeden yapılmış bir atama ise bunu yapana sorar ve durdurulması için derhal seferber olursunuz..
2- Şayet size sorulmadan atama yapılmış ve sözünüz dinlenmiyorsa, temsilcisi olarak seçildiğiniz Vanlıdan özür dileyip istifa edersiniz..

 

ŞAYET BUNLARI YAPAMIYORSANIZ.. Bu işten haberimiz yok diyemezsiniz.. O zaman bu iş sizin işiniz demektir...
BUNUN BAŞKA İZAHI VARSA BUYURUN YAPIN.. YOKSA BİZİM VE VANLININ AKLI İLE DALGA GEÇMEYİN.." diyerek Van'da yapılan atamalardan habersiz olduklarını söyleyen siyasetçileri, ya sorunu çözmeye, ya da Vanlıdan özür dileyerek istifa etmeye davet etti.

 

SİYASETÇİLER KENDİLERİNİ ELEŞTİRİLERDEN KURTARMA DERDİNDE

Yapılan atamadan sonra gösterilen yoğun tepki üzerine siyasetçilerin, müdahale edip tepkiye neden olan konuyu çözüme kavuşturmak yerine, eleştirilerin hedefinden kendilerini kurtarmaya çalıştığına dikkat çeken Gazeteci Ziya Türk, "Van Milletvekili Burhan Kayatürk'ün haberimiz yok diyerek konuyu geçiştirme çabası, adeta aklımızla dalga geçmek gibidir.. Gerçekten haberleri yoksa ya düzeltmek için çaba harcarlar, ya da biz bu işi yapamıyoruz özür dileriz, sizi temsil edemiyoruz derler.. Yok bu işte katkıları varsa, payları varsa, onu da çıkıp açık yüreklilikle bu işi biz yaptık derler.. Neresinden bakarsan yaptıkları açıklamalar ile kendilerini batırıyorlar." diyerek siyasetçileri açık sözlü olmaya davet etti.

 

DÜZGÜN ADAMLARI HARCAMA DÖNEMİ SONA ERDİ

Siyasette ehliyet liyakat sisteminin tükendiğine ve siyasetçilerin çıkarlarına göre, kullanışlı ekip kurmalarının bir gelenek haline dönüştüğüne dikkat çeken Gazeteci Ziya Türk, "Düzgün adamları kurban etme dönemi sona erecek.. Yeni Türkiye'nin büyük ve önemli kenti Van'da da yeni dönem başlayacak inşallah..Van'ın selameti, ülkemin geleceği, referandumun başarısı, insanımızın huzuru ve 2019 seçimlerinin kazanılması için sabır taşını çatlatanlara, 'Sabrımız tükendi, bu kenti ve toplumun umutlarını artık bozuk para gibi harcayamazsınız, umutlarımızı tüketemezsiniz' mesajını gayet açık net ve kendimize yakışan bir üslup ile vermek bir sorumluluk oldu. Cumhurbaşkanımızla birlikte biz yeniden büyük bir kurtuluş savaşı veriyoruz, Van’daki etkili ve yetkili konumdaki yerel siyasetçiler ise koltuk ve çıkar savaşı veriyor” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misyonuna zarar verilmemesini istedi.

 

HER ŞEYİ KENDİSİNE HİZMET ETTİREN SİYASETÇİ İSTEMİYORUZ

Van’da yaşanan meselenin sadece  Genel Sekreter Vekili Mehmet Yaşar meselesi olmadığına vurgu yapan Gazeteci Ziya Türk, “Seçmen ve halk için var olması gerekenler, seçmene ve halka hizmet etmesi gerekenler, her şeyi kendilerine hizmet eder hale getirmek için gözünü kırpmadan, vicdan muhasebesi yapmadan, sadece kendi geleceklerini garantiye almak için adam harcıyorlar. Şayet bu iş dava ise, davaya yakışır bir şekilde davranmak yakışır herkese.. Dava sorumluluğu sadece bize değil, haberi olduğu halde haberim yok diyenlerin de sorumluluklarını hatırlamaları gerekiyor. Dava bize sadece itaat etme ve saygı duyma  sorumluluğu yüklemiyor,  siyasetçilere ve yöneticilere de bilerek ve kasıtlı hata yapmama, adam harcamama, yetişmiş nitelikli insanlara sahip çıkma sorumluluğu yüklüyor. Nimet de külfet de dava sahiplerinin ortak paydası olmalı” diyerek siyasetçilerin sorumsuz davranışlarına son vermesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Ziya Türk'ün Kayseri'den Genel Sekreter Ataması ile ilgili yazısını okumak için tıklayın...

 

Van Büyükşehir’e Şaşırtan Genel Sekreter Ataması​

 

 


YAZARLAR