Görentaş Ailesi Gevaş'ta istişare toplantısı yaptı

Görentaş Ailesi Gevaş'ta istişare toplantısı yaptı

Van 15.07.2023 19:58:00 0
Görentaş Ailesi Gevaş
Tarih: 15.07.2023 19:59

Görentaş Ailesi mensuplarından oluşan yaklaşık 250 kişi Kurban Bayramı’nın dördüncü günü ilk dedeleri Şeyh Abdülkadir Geylani Hazretlerinin oğlu Şeyh Muhammed Tayyar’ın kabrinin bulunduğu kümbetin önünde toplandı. Yapılan kabir ziyareti, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan duadan sonra toplu olarak ailelerinin ikamet ettiği Van’ın Gevaş İlçesindeki mahalleye gitti.

"GÖRENTAŞ AİLESİ ALİMLERİ İLE TOPLUMA BÜYÜK HİZMETLERDE BULUNMUŞTUR"

Mahallede yenilen yemeğin ardından moderatörlüğünü Übeydullah Görentaş’ın yaptığı istişare toplantısı gerçekleştirildi. İstişare toplantısında Kur’an’ı kerim tilavetinin ardından Van YYÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necat Görentaş bir konuşma yaptı. 
Ailenin dünden bugüne devam eden yolculuğunu anlatan Doç. Dr. Görentaş konuşmasında “Yaklaşık 900 yıldır Bağdat’tan Van’a gelen dedemiz Şeyh Muhammed Tayar ve torunlarından büyük alimler çıkmış ve topluma manevi yönden büyük hizmetlerde bulunmuştur. Ailemize mensup yüzlerce kişinin Van’ın dışında başta İstanbul olmak üzere Mersin, Antalya ve diğer illerde yaşadığını hepimiz biliyoruz. Bizler de Kurban Bayramı vesilesi ile Van ve diğer illerde yaşayan akrabalarımızı bir araya getirmek için bir etkinlik düzenledik. Etkinlik vesile ile bir araya gelen ailelerimizin bir birini tanımayan gençlerinin tanışmasını ve kaynaşmasını, birlik ve beraberlik ruhumuzu pekiştirerek güçlü ve diri kalmasını istedik. Bu vesile ile etkinliğimize katılan tüm akrabalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğin devamında dört dönem Gevaş Belediye Başkanlığı yapan Tahsin Görentaş, Dilaver Görentaş, Fikret Görentaş, Emin Görentaş da birer değerlendirme konuşması yaptı. 

Silopi’de ikamet eden ailenin kanaat önderlerinden Şeyh Ahmet Bilen “Akrabalık ve Sıla-ı Rahimin Önemi ile ilgili bir sunum yaptı. 

Katılımcıların görüş ve önerilerinin de ifade edildiği, önemli kararların da alındığı istişare toplantısı dilek ve temenniler ile sona erdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

 


YAZARLAR