Hacılar Kâbe’ye ne zaman veda edecek?

Hacılar Kâbe’ye ne zaman veda edecek?

Van 14.07.2022 09:59:00 0
Hacılar Kâbe’ye ne zaman veda edecek?
Tarih: 14.07.2022 10:01

Kutsal topraklardaki görevlerini tamamlayarak hacı olan Müslümanlar, kutsal topraklardan Türkiye'ye 14 Temmuz'da başlayacak, son kafile ise 8 Ağustos'ta hareket edecek.

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Dünyanın dört bir yanından hacı olmak için kutsal topraklara giden Müslümanlar, arafat ve Müzdelife'de Kurban Bayramı arifesinde vakfe görevlerini yapan ve daha sonra Cemerat'a geçerek "büyük şeytan" olarak belirtilen "Akabe cemresi"ne 7 taş atan Müslümanlar, daha sonra Kâbe’de ziyaret tavafı ve sa'yi gerçekleştirdi.  

“MEDİNE'YE GİTMEYE BAŞLAYACAK”
Hacıların kutsal yolculuğunda sona yaklaşılırken, Türkiye'den kafilelerle hareket ederek kutsal topraklara giden hacı adaylarının bir kısmı Medine'ye bir kısmı ise Mekke'ye ulaşmıştı. Mekke'ye giden hacılar yarından itibaren kutsal yolculuktaki ikinci durakları olan Medine'ye gitmeye başlayacak.

“TÜRKİYE'YE DÖNÜŞLER NE ZAMAN?”
Kurban Bayramı öncesinde Medine'den Mekke'ye giden kafileler ise Mekke'ye veda ederek, Cidde'den hava yoluyla Türkiye'ye dönecek. Kutsal topraklardan Türkiye'ye dönüşler 14 Temmuz'da başlayacak, son kafile ise 8 Ağustos'ta hareket edecek.                                                                                

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler: Hacılar zaman edecek?

YAZARLAR