Hüseyin Çelik AK Parti İBB adayı mı olacak?

AK Parti Genel Merkezi Eski Bakan Prof. Dr. Hüseyin Çelik’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını değerlendiriyor.

Van 16.08.2023 15:55:00 0
Hüseyin Çelik AK Parti İBB adayı mı olacak?
Tarih: 16.08.2023 15:56

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

AK Parti kurucusu ve Eski Genel Başkan Yardımcısı olan, aynı zamanda AK Parti ve Hükümet sözcülüğünün yanı sıra Kültür Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı da yapan Prof. Dr. Hüseyin Çelik AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gündeme gelmeye başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇİM STARTINI 28 MAYIS’TA VERDİ
Millet İttifakının dağılması, ittifakta yer alan partilerin kendi iç sorunlarını çözmeye çalıştığı bir süreçte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak için 28 Mayıs 2023 akşamı seçim startını vermişti.

AK PARTİ GÜVENİLİR VE HALK KARŞILIĞI OLAN ADAYLARLA SEÇİME GİDECEK
AK Parti Genel Merkezi de bu kapsamda saha çalışmalarına ağırlık verdi. Her ihtimali ve fırsatı değerlendirmek isteyen AK Parti, seçimlere halk karşılığı olan sürpriz ve güvenilir isimlerle gitme hazırlığı yapıyor.

İSTANBUL İÇİN HÜSEYİN ÇELİK NEDEN GÜNDEME GELDİ?
AK Parti kurucularından olana Prof. Dr. Hüseyin Çelik geçmişte AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı, AK Parti Sözcülüğü, AK Parti Hükümetlerinde Kültür Turizm ve Milli Eğitim Bakanlıklarının yanı sıra Hükümet Sözcülüğü görevlerinde bulundu.

Geçmişte partide aldığı görevler nedeniyle AK Parti teşkilatları ve tabanı tarafından tanınıyor ve biliniyor. Hükümetlerde aldığı görevler nedeniyle de başta İstanbul’daki seçmenler olmak üzere tüm Türkiye’de tanınıyor ve biliniyor.

AK Parti Genel Merkezi’nden edinilen bilgiye göre Cumhur İttifakı tabanı ile bağını sürdüren Prof. Dr. Hüseyin Çelik’in Millet İttifakı partilerinden başta CHP ve HDP seçmeninden de önemli oranda oy alabileceği değerlendiriliyor.

Çünkü İYİ Parti, Zafer Partisi ve HDP ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapılan ittifakta yer alan partilerin, seçmenlerine deklare ettikleri ilkelerle çelişkiler yaşattı. Bu da seçmenlerin partilerini yeniden sorgulayıp güvenli yeni siyasi yapılar aramasına neden oldu. Milli güvenlik sorunu algısı da oluşan seçmen, Millet İttifakından ve partilerinden uzaklaştı.

AK Parti, Millet İttifakı’nda yaşanan bu gelişmeler ile hem aklı karışık seçmenin, hem de Cumhur İttifakı seçmeninin oyunu alabilecek aday olarak Prof. Dr. Hüseyin Çelik’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını gündemine aldı.

HDP VE İYİ PARTİ KENDİ ADAYLARI İLE SEÇİME GİRECEKLERİNİ AÇIKLADI
HDP’nin aynı suda iki kez yıkanılmaz çıkışının yanı sıra, kendisine CHP tarafından her fırsatta parmak sallandığını dile getiren İyi Parti’nin her yerde kendi adayları ile mahalli idareler seçimlerine gireceği açıklamaları İstanbul ve Ankara’da siyasi kulisleri de hareketlendirdi.

CHP’DE GENEL BAŞKANLIK KRİZİ SÜRÜYOR
Cumhurbaşkanlığı yarışını kaybeden CHP ‘de genel başkanlık tartışmaları devam ederken, Ekrem İmamoğlu’nun genel başkanlık mücadelesi ile İstanbul büyükşehir Belediye Başkan adaylığı arasında tercih yapmakta zorlandığı bir süreç yaşanıyor.


Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler: Hüseyin Çelik Parti adayı olacak?

YAZARLAR