Geleceğin şairleri, Çözüm'den

Özel Van Çözüm Temel Lisesi, tecrübeli şairleri yeni nesil şairlerle buluşturdu.

Kültür Sanat 19.01.2017 13:57:05 0
Geleceğin şairleri, Çözüm
Tarih: 01.01.0001 00:00

Özel Van Çözüm Temel Lisesi, düzenlediği şiir dinletisi ile izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Van Devlet Tiyatro salonunda düzenlenen şiir dinletisi gecesinde, Şair Müştehir Karakaya, Şair Fesih Vural ve Şair Orhan Demirtaş, genç şairlere tecrübeleri ile geleceğe dair önemli bilgiler aktardı.

 

Özel Van Çözüm Temel Lisesi Edebiyat Öğretmeni Zeynep Özdemir, öncülüğünde yapılan şiir dinletisi etkinliğine, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Çiftçi, Tuşba Milli eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Van Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Müdürü Latif Alçiçek, Çözüm Temel Lisesi kurucularından Necmettin Çeliker,  Çözüm Temel Lisesi Müdürü Nazan Dağdemir, Okul Aile Birliği Başkanı Ayhan Yazlık, Anadolu Basın Birliği Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Tekdur, Türkmenoğlu Beyaz eşya satış Müdürü Ercan Ulutaş, Özel Çınar Koleji Müdürü Nüsret Çiçek, birçok Okul Müdürleri, STK Başkanları, İşadamları, Öğrenci Velileri ve çok sayıda Şiirseverler katıldı.

 

Van’ın tanınmış ve tecrübeli Şairleri, okudukları şiirlerle, gönülleri feth etti. Özel Van Çözüm Temel Lisesi Öğrencileri tarafından, birbirinden güzel bir şekilde okunan şiirlerle geleceğe dair umut verdiler.  Öğrencilerin okudukları şiirler, dinleyiciler tarafından tam not alabildi. Büyük beğeni kazanan Şiir gecesi, aynı zamanda genç şairlerin de yetişmesine vesile oldu.

 

Okul Müdürü Nazan Dağdemir, amaçlarının öğrencilerin kendilerine özgüven duymalarını sağlamak olduğunu belirterek; “Eğitimin yanı sıra, sosyal ve kültürel etkinliklerde yapmak, biz eğitimcilerin görevidir. Öğrencilerimizin okudukları şiirlerle, geleceğe dair büyük bir umut vaat etmiş oldular. Şair olmak büyük beceri ister. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize, destek olabilirsek ve onların yanında olduğumuzu htirirsek, geleceğe daha güvenle bakarlar. Sahneye çıkmadan önce, öğrencilerime şunu söyledim: “yanlışta yaparsanız, hata da yaparsanız siz en iyisini yapmış sayılırsınız”  Korkmayın ve kendinize özgüveniniz olsun. Bu gün gördüğünüz gibi, sıfır hata ile öğrencilerimiz en güzelini başardılar. Aynı şekilde, bu gecede öğrencilerimizi yalnız bırakmayan onlara büyük destek olan Şairlerimiz, Müştehir Karakaya, Fesih Vural ve Orhan Demirtaş’a teşekkür ederiz. Ayrıca, bu önemli gecede bizleri yalnız bırakmayan, tüm dostlarımıza yürekten teşekkür ederim. Bu gecenin düzenlemesinde, büyük emek sarf eden, etkinliğimizin mimarı Edebiyat Öğretmenimiz Zeynep Özdemir’e de gönülden teşekkür ederim” diyerek, Şiir gecesinde görev alan tüm Öğrencileri de kalben kutladığını sözlerine ekledi. 

 

Haber/Yorum: Serhan Yazlık/Foto: Serhat Yiğit / Vanhavadis


YAZARLAR