NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İtalya Başbakanı İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü.

Van 11.07.2024 01:07:53 0
NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan
Tarih: 11.07.2024 01:07

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarını sürdürüyor.

Erdoğan, zirve kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'da bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan, Türkiye'nin Yunanistan ile iyi komşuluk esasına dayalı, dayanışma ruhunu geliştirme gayretlerine devam ettiğini bunların artarak süreceğini ifade etti.

Ukrayna ve Filistin'deki çatışmaların sona ermesi için müspet çabaların artırılması gerektiğini söyleyen Erdoğan, tüm bölge ülkelerinin bu coğrafyalarda barışın hakim olması için çalışmasının yararlı olacağını belirtti.

Diplomasi trafiği sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca İtalya Başbakanı İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile de görüşmeler gerçekleştirdi.



YAZARLAR