Öğrencilere Siber Kalkan: Vangölü'nün Gençleri İnternet Tehlikelerine Karşı Bilinçlendiriliyor

Van Emniyet'inden öğrencilere siber güvenlik dersi.

Van 30.05.2024 14:15:39 0
Öğrencilere Siber Kalkan: Vangölü
Tarih: 30.05.2024 14:15

ÖĞRENCİLERİ SİBER TEHLİKELERE KARŞI BİLİNÇLENDİRİYOR

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yerel bir ortaokulda düzenlenen bir etkinlikte öğrencilere siber güvenlik eğitimi verildi. İpekyolu ilçesindeki Vangölü Ortaokulu öğrencilerine yönelik yapılan bu program, öğrencilere siber zorbalık, güvenli internet kullanımı ve teknoloji bağımlılığının etkileri konusunda önemli bilgiler aktardı.

ÖĞRENCİLERE SİBER SUÇLARA KARŞI EĞİTİM

Eğitimler süresince öğrenciler, sosyal medya ve internet kullanırken karşılarına çıkabilecek tehlikeler hakkında bilgilendirildi. Etkinlikte ele alınan siber zorbalık, kimlik avı ve kişisel bilgilerin nasıl korunacağı gibi konuların örnek olaylarla açıklanması, öğrencilerin konulara olan ilgisini ve anlayışını artırdı.

GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMININ ÖNEMİ VURGULANDI

Eğitimde öğrencilere, internetin güvenli ve bilinçli kullanımının önemi, kişisel bilgilerin korunması ve doğru kaynaklardan bilgi edinme pratikleri gibi konular üzerinde duruldu. Teknoloji bağımlılığının getirebileceği olumsuz sonuçlara karşı öğrenciler uyarılarak, sanal ortamdaki risklerin doğurabileceği zararlar konusunda bilgi sahibi olmaları sağlandı.

SİBER FARKINDALIK HEDEFLENİYOR

Öğrencilere siber suçlarla mücadele konusunda farkındalık kazandırma amacıyla düzenlenen bu eğitim programlarıyla, gençlerin sanal ortamdaki riskleri anlamaları ve kendilerini koruma yöntemlerini öğrenmeleri hedefleniyor. Eğitimlerin getirdiği bu bilinç sayesinde öğrenciler, kendilerini ve çevrelerini siber tehditlere karşı daha iyi koruyabilecek.

OKUL VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ

Okul yöneticileri ve Van Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin siber güvenlik konusunda bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çektiler. Dijital dünyanın fırsatları yanında barındırdığı risklere karşı gençleri korumak için benzeri eğitimlerin sürdürüleceğini ifade ettiler.

ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR

Eğitimi alan Vangölü Ortaokulu öğrencileri, siber güvenlik konusunda edindikleri yeni bilgilerle birlikte, tüm emniyet personeline verdikleri faydalı eğitimler için teşekkürlerini iletti. Öğrenciler, alınan bu eğitimlerin dijital dünyada karşılaşılabilecek risklere karşı kendilerini daha donanımlı hissettirdiğini belirttiler.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR