Tarih: 13.09.2024 00:36

Öğretmen Adaylarının Gözü Kulağı MEB'de: Sözleşmeli Mülakat Sonuçları Beklentisi!

Facebook Twitter Linked-in

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN GÖZLER MEB'DE

20 bin sözleşmeli öğretmen alımının tamamlanması için süreç hala devam ediyor. Gerçekleştirilen mülakatların sona ermesinin ardından, sonuçları bekleyen öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek olan açıklamaları dört gözle bekliyor. Öğretmen adayları, atamalarla ilgili açıklamanın ne zaman yapılacağını merak ediyor.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLANGICI VE ÖĞRETMEN ATAMALARI

Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmenin yaz tatilinin ardından döndüğü yeni eğitim-öğretim dönemi, 74 bin okul ve yaklaşık 750 bin derslikte başladı. Başlayan eğitim dönemiyle birlikte öğretmen atamaları da gündemin önemli maddelerinden biri oldu. Bu konuda en son bilgiyi ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin verdi.

MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN DUYURULACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, açıkladığı 20 bin öğretmen atamasıyla ilgili, "Danıştay'ın bu konuda vereceği karara göre, öğretmen adaylarının mülakat notlarını açıklayıp atama süreçlerini başlatacağız. Şu ana kadar devam eden süreci burada bekletmek durumundayız." ifadelerini kullandı. Adaylar ve ilgili taraflar bilgiler netleştikçe gelişmeleri takip edebilecek.

BAKAN'DAN DETAYLI BİLGİLENDİRME

Bakan Yusuf Tekin, TRT Haber'de canlı yayında yaptığı açıklamada, yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tekin, 20 bin öğretmen ataması sürecine dair ayrıntıları paylaşırken, öğretmen atamalarının KPSS puanının yüzde 50'si ve mülakat sonucunun yüzde 50'sine göre yapılmasına yönelik yönetmelik değişikliğini hatırlattı. Bu değişiklikle yüzde 100 mülakat notuyla yapılan atamaların yüzde 50'ye düşürüldüğünü belirten Tekin, Danıştay'da devam eden dava sürecine dikkat çekerek, Danıştay kararına göre hareket edileceğini ve bu süreçte öğretmen adaylarının beklemek zorunda olduğunu vurguladı. Danıştay'ın vereceği kararın, atama süreçlerini başlatıp başlatmama konusunda belirleyici olacağını ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —