Özalp'ta Kritik Noktada Trafik Güvenliği Artacak: Kaymakam ve Karayolları Müdürlüğü El Ele

Van'ın Özalp İlçesinde Devlet Hastanesi önündeki D-300 Karayolunda kaza riskine karşı önlemler artırılıyor.

Van 20.05.2024 11:18:22 0
Özalp
Tarih: 20.05.2024 11:18

ÖZALP'TE KAZA RİSKİNİ AZALTMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Van'ın Özalp ilçesinde, özellikle Özalp Devlet Hastanesi önünde bulunan D-300 karayolunda kaza riskini azaltmak amacıyla çeşitli incelemeler gerçekleştirildi. Yapılan incelemeler, trafik akışının düzenlenmesi ve sürücüler için tehlike oluşturan koşulların iyileştirilmesine yönelikti.

KAYMAKAM VE KARAYOLLARI MÜDÜRLÜĞÜ BİR ARADA

Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, Van Karayolları Müdürlüğü görevlileri ile bir araya gelerek, bölgedeki trafik güvenliğini artırmayı amaçlayan çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulundu. Sinyalizasyon ve trafik sinyal lambalarının kurulumu konularında yapılan çalışmaları bizzat incelerken, trafik akışını düzenlemeye ve kaza riskini azaltmaya yönelik planlamalar hakkında bilgilendirildi.

TRAFİK GÜVENLİĞİ İÇİN ORTAK ÇABA

Kaymakam Bulut ve Van Karayolları Müdürlüğü yetkilileri, hastane çevresindeki yolun güvenliğini artırmak için alınması gereken önlemlerin önemini vurgulayarak, sinyalizasyon sistemleri ve trafik lambaları konusunda teknik detayları ele aldılar. Ortaklaşa yapılan değerlendirmeler, bölgenin trafik yoğunluğu ve mevcut sorunların analizi ile birleştirildi.

EN KISA SÜREDE DÜZENLEMELER HAYATA GEÇİRİLECEK

Kaymakam Rahmi Bulut'un aktardığına göre, D-300 karayolu mevkiindeki trafik düzenlemeleri ve kaza risklerinin minimize edilmesi, bölgenin trafik güvenliği için kritik bir öneme sahip. Belirtilen trafik lambası ve sinyalizasyon çalışmalarının hızlandırıldığı ve Van Karayolları Müdürlüğü ile iş birliği içinde gerekli düzenlemelerin en kısa sürede hayata geçirileceği bildirildi.

İYİLEŞTİRMELERE HIZ VERİLDİ

Van Karayolları Müdürlüğü yetkilileri de, bölgede trafik güvenliğini artırmak adına gerekli çalışmalara başlandığını ve yapılacak sinyalizasyon sisteminin en hızlı şekilde devreye alınarak, trafik akışının daha güvenli hale getirileceğini açıkladılar. Önceliklerinin kazaları önlemek ve yolları daha güvenli kullanılmak üzere düzenlemek olduğu ifade edildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR