SP Van İl Başkanı’ndan AVM’ye dönüştürülen Belediye Kapalı Otoparkı ile ilgili sorular

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, AVM’ye dönüştürülen eski çok katlı araç parkıyla ilgili cevaplanmak üzere 4 soru sordu.

Politika 16.11.2019 14:27:54 0
SP Van İl Başkanı’ndan AVM’ye dönüştürülen Belediye Kapalı Otoparkı ile ilgili sorular
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Özay İlhan, Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak mevcut Büyükşehir Belediye yönetiminden AVM ile ilgili 4 sorunun acilen cevaplanmasını beklediklerini söyledi.

Saadet Partisi İl Binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen İlhan, “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak ilimizle alakalı konularda düzenli olarak yapacağımız basın toplantılarının üçüncüsünü bu hafta gerçekleştiriyoruz. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin ihtiyacı olan otopark sorununu çözmek amacıyla 2011 yılında temeli atılan bir katı işyeri 6 katı otopark olarak tasarlanan 7 milyon TL'ye mal olan 424 araçlık otopark önce satışa çıkarıldı, alıcı bulunamadığı için satılamayan otopark şimdi AVM'ye dönüştürüldü.” dedi.

AVM sorunun 8 yıldır devam ettiğini ifade eden İlhan, “8 yıl önce ilimizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan otopark sorunun çözülmesi için inşaata başlanan yıllarca yapımı tamamlanamayan bina geçtiğimiz yıl tamamlandı. Açılışı yapılması beklenirken bir anda AVM'ye dönüştürülme kararı alınarak yeniden inşaatı başlanan binaya 12 trilyon gibi bir para harcandığı iddia edilmektedir.” diye konuştu.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak mevcut Büyükşehir Belediye yönetiminden 4 sorunun acilen cevaplanmasını beklediklerini söyleyen İlhan, yetkililere şu başlıkları iletti.
1-Hizmete hazır otoparkın hizmete açılmaması 7 triyon paranın heba edilmesi hangi akla hizmettir?
2-Hazır otoparkın yıkılarak yerine yapılan AVM ye 12 trilyon gibi bir para harcandığı belirtilmektedir bu kadar harcanmış mıdır?
3-12 trilyon harcanmışsa bu para nerelere ve ne şekilde harcanmıştır?
4-AVM olarak yapılan bina niçin atıl vaziyettedir?
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR