Şabu: Milli Görüşçüleri partimize bekliyoruz

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığı görevine atanan Nayif Şabu, 'Bu davaya 50 yıldan bu yana hizmet eden, emek veren, sahip çıkan Necmettin Erbakan hocamızdan sonra bizlerde Milli Görüşçü olarak sahip çıkacağız" dedi.

Politika 5.11.2023 18:22:00 0
Şabu: Milli Görüşçüleri partimize bekliyoruz
Tarih: 05.11.2023 18:22 Güncelleme: 08.11.2023 22:18

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığı görevine atanan Nayif Şabu, 'Bu davaya 50 yıldan bu yana hizmet eden, emek veren, sahip çıkan Necmettin Erbakan hocamızdan sonra bizlerde Milli Görüşçü olarak sahip çıkacağız. Basın mensuplarının aracılığıyla Van'daki Milli Görüşçü kardeşlerime sesleniyorum. Milli Görüşçülerin dışlanmadığı, hakir görülmediği, hiçbir şekilde kabul görmediği bir yer varsa orayı bıraksınlar. Milli Görüşçülerin asıl yuvası, asıl yeri Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığıdır. Hepsini partimize davet ediyoruz' dedi.

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığı görevine atanan Nayif Şabu, görevi Göksel Yarız’dan devraldı. Van’ın ve ülkenin sorunlarına çözüm sunmak için çalışacaklarını belirten Şabu, “Genel merkezimizin talimatı Büyükşehir dahil 13 ilçede kendi adaylarımızla seçime gireceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımızı genel merkezimizle paylaştıktan sonra kamuoyuyla da paylaşacağız. Ülkemizin ve ilimizin sorunlarını çözmek için hep birlikte çalışacağız” dedi.

“Göksel Yarız’a verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederim”

Eski il başkanı Göksel Yarız’a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ettiğini söyleyen Şabu, “40 yıldır siyasetin içindeyim, yaklaşık 5 yıl önce aktif siyaseti bırakıp köşeye çekildim. Üç yıl önce Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından il başkanlığı için teklif aldım ancak siyaseti düşünmediğim için görev almadım. O dönem Göksel Yarız il başkanlığı görevine getirildi. Kendisi davamıza sahip çıkarak güzel çalışmalara imza attı. Göksel bey çok zor şartlarda, zor bir dönemde, herkesin farklı şeylerin peşinde koştuğu bir dönemde hakikaten hiçbir karşılık beklemeden partimize hizmet etmiştir. Göreve geldiği günden bugüne kadar çok büyük fedakarlık yapmış, belediye başkanlığı, milletvekilliği veya meclis üyeliği gibi hiçbir talebi olmamıştır. Sadece davamıza hizmet etmek için görev almıştır. Kendisine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki iş hayatında da başarılar diliyorum. Her zaman aramızda görmekten mutluluk duyarız. Bundan bir ay önce Göksel Bey işlerinin yoğunluğu nedeniyle görevi bırakmak istediğini genel merkeze bildirmiş, genel merkezimiz il başkanı adayı arayışına girmişti. Benimle birlikte birkaç arkadaşımla daveti üzerine genel merkezimize gittik. Diğer arkadaşlarımızın tümü de likayat, ehliyet sahibiydi. Bu görevi hakkıyla, layıkıyla yerine getireceklerine çok inanıyordum. Ben genel merkezimize il başkanı olma gibi bir ısrarım yok. Bu arkadaşlarımızın hangisine görevi verirseniz sonuna kadar yanında olup desteğimi veririm dedim. Genel merkezimiz görevi bize tevdi etti.  Geldikten sonra Van'a Vefa Platformu Başkanı Osman Yıldız kardeşimiz elim bir trafik kaza sonucu ailesiyle birlikte hayatını kaybetti. Hepimizi derinden üzdü. Biz inanan insanlar olarak hayatı sadece bu dünyadaki hayattan ibaret düşünmüyoruz. Bizim için doğumdan önceki hayat var, doğumdan sonraki hayat var, ölümden sonraki hayat var. Bu kardeşimiz ebedi olan, baki olan bir hayata göç etti. Ben kendisine ve ailesine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz”

Van’ı hak ettiği yere getirmek için çaba sarf edeceklerini belirten Şabu, “Van’ımız hak ettiği yerde değil. Van’ımızın durumuna bakıyoruz. Sanayi şehri mi? belli değil, turizmi şehri mi? belli değil, tarım şehri mi? belli değil. İlimizde Allah’ın nimeti olan çok güzel Van Gölü’müz var ama istediğimiz gibi istifade edemiyoruz. Van Gölü’ne bugüne kadar sahip çıkılmamış, 2011 Van depreminde Antalya’daydım. Alanya’dan Antalya’ya gelirken deniz sahili boyunca 200 metrede bir oteller, işyerleri var. Antalya değerlerine sahip çıkıyor. Ülkemizde hiçbir deniz Van Gölü kadar güzel değil ama gelin görün ki kıymet verilmiyor. Bundan sonra Van’ımızın gelişmesi, kalkınması ve hak ettiği yere gelmesi için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” diye konuştu.

“Milli Görüşçüleri Yeniden Refah Partisi’ne bekliyoruz”

Van’daki Milli Görüşçülere seslenen Şabu, “Yeniden Refah Partisi Milli Görüş’ün membasıdır. Milli Görüş’ün o mektepte yetiştiği siyasi partidir. Bunun lideri de hocası da rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızdır. Şimdi oğlu Dr. Fatih Erbakan’ındır. Bu davaya 50 yıldan bu yana hizmet eden, emek veren, sahip çıkan Necmettin Erbakan hocamızdan sonra bizlerde Milli Görüşçü olarak sahip çıkacağız. Basın mensuplarının aracılığıyla Van’daki Milli Görüşçü kardeşlerime sesleniyorum. Milli Görüşçülerin dışlanmadığı, hakir görülmediği, hiçbir şekilde kabul görmediği bir yer varsa orayı bıraksınlar. Milli Görüşçülerin asıl yuvası, asıl yeri Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığıdır. Hepsini partimize davet ediyoruz. Milli Görüşçüler burada dışlanmaz, hakir görülmez, hor görülmez. Milli Görüşçüler bundan sonra Van’da bizimde bir yerimiz var diyebilecek. Yeniden Refah Partisi onların evidir. Onları evine bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“İslam ülkeleri kendine çeki düzen vermeli”

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına sert tepki gösteren Şabu, “Son günlerde İsrail’in çok büyük bir zulmü var. Hepimiz yürekten çok üzülüyoruz ve yürekten bu zulmün durması için elimizden geldiği kadar dua ediyoruz ama bu duamızla, yürüyüşlerimizle de bir şey değiştiremiyoruz. Amerika Dışişleri Bakanı İsrail’e gidip ben bir Yahudi olarak buraya geldim diyor. İslam ülkelerine baktığımız zaman sanki üzerlerine ölü toprağı atılmış, her bir İslam ülkesinin dışişleri bakanı oraya gidip Filistinlilere, Müslümanlara bizde bir Müslüman olarak yanınızdayız deseydi çok şey değişirdi. Müslümanlar olarak Allah bizlere yardım etsin, şuur versin. İslam ülkeleri sessiz kalmamalı. Tarihimize, atalarımıza, ecdadımıza baktığımız zaman onlar Milli Görüş’ün inancıyla, görüşüyle davaya sahip çıkmışlar, bir zamanlar bizim ecdadımız dünyaya hakim bir milletken, ne zaman o değerleri kaybetmiş, dünyaya mahkum bir millet haline gelmiş, bir zamanlar yine aynı şekilde asırlarca 6 kıtada at oynatmış, 3 kıtaya hakim olmuş ama gelin görün ki şimdi değerlerimizi kaybettiğimiz için dünyaya mahkum olduk. Bizim ecdadımız dünyanın efendisiyken, değerlerini kaybettiği için dünyanın kölesi haline gelmiş, bizim insanımız, ecdadımız tarihe baktığımız zaman dünyanın en izzetli, şerefli milletiyken ne zaman değerlerini terk etmiş, Avrupalı olacağım, Batılı olacağım, onların değerleriyle, kültürleriyle hareket edeceğim demişse o izzetli, şerefli toplum zillet altına düşmüş bir toplum haline gelmiştir. Onun için kendimize gelip değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Birbirimize sahip çıkmamız lazım” dedi.

“Takdire şayan çalışmalara imza atacağız”

Şabu açıklamasının devamında “Siyasete karşı, siyasetçiye karşı güven kaybı var. Bu çok önemlidir, tehlikelidir. Siyasetçiler ülkemizi, devletimizi, kurumları idare ediyor fakat o siyasetçilere karşı vatandaşların güveni kalmamıştır. Siyasetçiler söylemlerine dikkat etmeli. Bütün siyasetçiler sorumluluklarının farkında olmalı. Yeniden Refah Partisi olarak biz vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için çalışacağız. Doğrularımızla siyaset yapacağız. Yanlış yapanların karşısında olacağız. Bizim davamız ve ilkelerimiz var. Takdire şayan çalışmalara imza atacağız. Her toplumun mutlaka bir kurtuluş reçetesi olması gerekiyor. Ülke olarak her alanda geçen yılı arar hale gelmişiz, özellikle ekonomik olarak ciddi sorunlarımız var. Bu sorunların farkında olmalıyız. Bakıyoruz insanlarımız ülkeyi idare edenlerden umudunu kesmiş, hepimizin omuz omuza vererek sorunlarımızı çözmeliyiz. Biz parti olarak insanlarımızın ve ülkemizin sorunlarına çözüm sunmak için çalışacağız” dedi.

“Hep birlikte çalışacağız”

Şabu son olarak şunları söyledi; “Daha önce yerimiz olmadığı için basın mensupları, STK’lar, vatandaşlar ve kurum temsilcileri partimizi ziyaret edemiyordu. Onun için herkesten özür diliyorum. Yeni yerimizde hizmet vermeye başladık. Bundan sonra herkesi il binamıza bekliyoruz. Yönetimimizi önümüzdeki günlerde belirleyip kamuoyuyla paylaşacağız. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için müracaatlarımız başladı. Belediye başkanlığı, meclis üyeliği için müracaat edecek arkadaşlarımızın durumunu tespit ettikten sonra genel merkezime arz edeceğiz. Genel merkezimizin talimatı Büyükşehir dahil 13 ilçede kendi adaylarımızla seçime gireceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımızı genel merkezimizle paylaştıktan sonra kamuoyuyla da paylaşacağız. Ülkemizin ve ilimizin sorunlarını çözmek için hep birlikte çalışacağız.”

“İl başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum”

Daha sonra konuşan Yeniden Refah Partisi Van Eski İl Başkanı Göksel Yarız ise “Bizden önce veya sonra Milli Görüş ailesine katılan kim olmuşsa bu dava herkese şeref katmıştır. Bize de bu süreçte ciddi bir şeref ve değer katmıştır. Bundan dolayı Milli Görüş ailesinde bulunmanın onur ve mutluluğunu yaşadım. Yeniden Refah Partisi Kurucu İl Başkanı olarak üç yıl önce göreve geldik. Yeni bir parti olmamız nedeniyle bazı zorluklar yaşadık. Milli Görüş kimliği taşıyan birçok değerli kardeşimiz, hanımefendiler, beyefendiler bize ilk seçimimizde Van’da 18 bin küsur oy vererek bizleri onure etti. Biz inanıyoruz ki bu bayrağı kıymetli il başkanımız Nayif Şabu çok daha iyi yerlere taşıyacaktır. Yeniden Refah Partisi’nden ayrılmadım, hizmetkarı olmaya devam edeceğim. Sadece vasfım değişti, il başkanı olarak değil hizmetkarı olarak tekrar görev almaya devam edeceğim. Partimizin maddi ve manevi ne ihtiyacı olursa göreve geldiğim ilk günkü heyecanımla yardımcı olacağım. Bu vesileyle il başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum” dedi. 


YAZARLAR