Ortodontik Tedavi ile Diş Estetiği

Ortodontik tedavi, çocukluk dönemindeki hastaların yanı sıra her yaştan kişiye uygulanabilen, diş ve çene bozukluklarını ortadan kaldırmayı hedefleyen bir tedavidir.

Sağlık 1.10.2018 10:55:55 0
Ortodontik Tedavi ile Diş Estetiği
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ortodontik tedavi, çocukluk dönemindeki hastaların yanı sıra her yaştan kişiye uygulanabilen, diş ve çene bozukluklarını ortadan kaldırmayı hedefleyen bir tedavidir. Son dönemlerde diş estetiğinde ön plana çıkan uygulamalardan biri olan ortodontik tedavi, estetik görünen dişlere kavuşmak isteyen pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Estetik bir gülüşe sahip olabilmenin yolu, çapraşık dişlerin ve standart olmayan çene yapısının düzenlenmesinden geçer. Diş estetiğinde önemli bir konu olan  ortodontik tedavi, çene, diş ve yüz bölgesindeki mevcut ya da gelecekte oluşabilecek olan bozuklukların önlenmesini sağlar.

Çocuklara ve yetişkinlere uygulanan ortodontik tedavi arasında birtakım farklar bulunur. İlk ve en belirgin farklılık, yetişkinlerde tedavi süresinin çocuklara nazaran daha uzun olmasıdır. Tedavide kullanılan metal teller ise yetişkinlerde birtakım estetik kaygıları beraberinde getirir. Ancak son zamanlardaki teknolojik gelişmeler ve kullanılan materyallerin değişmesi ile bu problem ortadan kalkmaya başlamıştır.

Metal tellerin yerine günümüzde porselen ve safir tellerle hatta telsiz şeffaf plaklarla bile tedavi uygulanabilmektedir.

Ortodontik tedavi, gülüşünden hoşnut olmayan kişilerin estetik bir gülüşe kavuşmalarının en doğal ve en kısa yöntemlerinden biridir.

Telsiz Ortodonti Tedavisi Mümkün

Ortodonti uzmanları, diş telleri ile dolaşmak istemeyen pek çok kişinin telsiz ortodontik tedavi ile yepyeni bir gülüşe kavuşabileceklerini dile getirerek, gelişen teknoloji sayesinde ortodonti tedavisinin eskisi kadar zor olmadığını ifade etmektedir.

Herhangi bir diş telinin kullanılmadığı telsiz ortodontik tedavide 3 boyutlu yazıcılar sayesinde şeffaf plaklar üretilmektedir. Bu durum diş yapısı müsait olan her yaştan hastanın ‘diş tellerinin dişlerinde kötü bir görünüme neden olacağı endişesini’ de ortadan kaldırmaktadır.

Telsiz Ortodonti Herkese Uygulanabilir mi?

Hem çocuklara hem de yetişkinlere uygulanabilen telsiz ortodonti tedavisi, 11-12 yaş üstü hastalar için uygundur.

Ancak dişlerinde çok fazla çarpıklık bulunan ve diş çekimi yapılacak hastalar ile ortodontik tedavi doğru bir tercih olmayabilir.

Çocuk ya da yetişkin tedavi olmak isteyen herkesin öncelikle bir ortodonti uzmanına görünerek, muayene olmaları gerekir.

Ortodonti tedavisinde şeffaf plaklar, kişiye özel olarak hazırlanır. Bakımı oldukça pratik olan plakların temizliğinde sıcak su kullanılmamalı ve plaklar, diş fırçasıyla temizlenirken hasta son derece dikkatli davranmalıdır.

Aksi halde ince olan plaklar her an kırılabilir. Yemek sonrası plaklar takılmadan önce dişler fırçalanarak, mutlaka temizlenmelidir.

Daha Fazla Bilgi İçinhttp://www.adadent.com.tr/seffaf-plak-tedavisi-benim-icin-uygun-mu


YAZARLAR