Van SBÜ Bölge Hastanesi’nde sistem arızasından oluşan aşı kuyruğu

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde covid-19 aşı sistemi arızalı olduğu için aşısı yapılamayan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Sağlık 9.05.2021 12:36:31 0
Van SBÜ Bölge Hastanesi’nde sistem arızasından oluşan aşı kuyruğu
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Randevu sistemi üzerinden randevu alarak SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sabah saat 09.00’dan itibaren Kovid-19 aşısı yaptırmaya gelen vatandaşlar, öğle saatleri olmasına rağmen halen beklemeye devam ediyor. Aşılama işleminin yapılamaması nedeniyle sabah saatlerinden itibaren randevusuna göre gelen vatandaşlar saat 12.00 olmasına rağmen halen aşı olmadıkları öğrenildi.

AŞININ YAPILAMAMA NEDENİ, “SİSTEM YOK, ARIZALI” İDDİASI

Gazetemize ulaşan vatandaşlar mağdur edildiklerini belirterek, “Hastanede yaşanan bu durum covid-19 polikliniğinde yüzlerce vatandaşın yığılmasına neden oldu. Burada bulunanların bir kısmı kronik rahatsızlığı olan, belli yaşın üstündeki kişilerdir. Günler öncesinde aldığımız covid-19 aşı randevusuna geldiğimizde saatler geçmesine rağmen halen aşı yapılmadı. Burada olmaması gereken bir durum söz konusu. Malesef, yüzlerce insan bir arada ve aşı yapılmasını bekliyor. Saat 09.00’da yapılmaya başlanması gereken aşılar maalesef henüz yapılmış değil. Bizleri çağırmalarına rağmen aşı yapılmıyor. Gerekçe olarak ise sistemin arızalı olduğu söyleniyor. Yetkililerin bu duruma müdahale etmesi gerekiyor” şeklinde sitem ettiler.

Kaynak: İkinisan Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR