Sanat Toprağı Hakkari'den Millilere Kürtçe Marş Armağanı!

Milli heyecana Kürtçe marş desteği! Hakkarili sanatçıdan A Milli Takım'a özel beste.

Van 30.06.2024 22:09:37 0
Sanat Toprağı Hakkari
Tarih: 30.06.2024 22:09

KÜRTÇE MARŞLARLA MİLLİ TAKIMA DESTEK

Hakkarili yerel sanatçı Aydın Aydın, A Milli Futbol Takımı'na destek amacıyla bir ilk gerçekleştirerek Kürtçe bir marş bestelemiş ve bu eseri İstanbul'un tarihi dokusunu yansıtan mekanlarda video klibe dönüştürmüştür. Milli takımımızın son dönemde elde ettiği başarıları kutlamak ve takıma moral vermek için hazırladığı bu özel çalışma, Aydın'ın sanatsal ifadesine farklı bir boyut katmıştır.

İSTANBUL'DA KÜRTÇE MARŞA KLİP ÇEKİLDİ

Türkücü kimliği ve televizyon programlarıyla tanınan Aydın Aydın, A Milli Takım'ın EURO 2024'teki zaferlerinden esinlenerek İstanbul'un tarihi mekanlarında oldukça anlamlı bir klip çekmeye karar verdi. Aydın, milli takımımızın başarılarına sanatıyla katkı sağlama niyetinde olduğunu ve bu nedenle bir Kürtçe marş hazırladığını ifade etti.

TAKIMIMIZA ARMAĞAN OLSUN

Aydın Aydın, İstanbul'un çeşitli yerlerinde gerçekleştirdiği çekimler sonucunda ortaya çıkan Kürtçe marşla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: "Milli takımımız hepimizi gururlandıran başarılara imza attılar. Ben de bir sanatçı olarak bu başarıya destek olmak için, kendi dilimde bir marş besteledim ve onlara armağan ediyorum. Onların başarılarının devamını diliyorum." Bu ifadeler, sanatçının milli takıma ve ulusal birlik beraberlik duygusuna verdiği önemi gösteriyor.


YAZARLAR